hur man byter packning för ventilkåpa i en Nissan Pathfinder

hur man byter packning för ventilkåpa i en Nissan Pathfinder

Om din Nissan Pathfinder läcker olja och motorn är rökning så kan du behöva ändra ventilkåpan packning. Detta bör stoppa oljeläckage och röken, och bör tillåta dig att ha en smidig enhet i din Pathfinder. Om du har över 100. 000 miles på din Pathfinder då du definitivt att utföra detta underhåll

Du behöver:.
Tändstift verktyg
. Automotive motorn renare.
Ventil packning sealer.
Platt skruvmejsel.
10 mm hylsa.
Valve packning.
Ventilkåpan packningssats.
5 /8 till 3 /8 tändstiftshylsor och skiftnyckel.


1.
Låt bilen svalna. Koppla loss batteriet terminalen. Ta bort den högra sidan ventilen skärmen topp förlängning. Koppla tändspolen med ström transistorn och dess ledningar och konsoler.
2.
Koppla de elektriska anslutningarna från insugsgrenrörets löpare ställdon. Ta bort tändkablarna, ventil bultar täcka och ventilkåpan. Lossa ställdonet behålla skruvarna. Koppla vänster trådarna sida spole och tändkablarna.
3.
bort den uppvärmda positiva vevhusventilation (PCV) ventil. Ta bort den uppvärmda kontakten syrgasgivarens och differenstrycket Feedback EGR (DPFE) sensor. Koppla tändspolen med ström transistorn och dess ledningar och fäste. Ta bort bultarna ventilkåpan, ventilkåpan och den gamla ventilen packning. Rengör ventilkåpan sittgrupp med fordonsmotor renare och placera den nya packningen i packningen sittgrupp.
4.
Tillbaka de delar som togs bort och kopplas bort genom att vända stegen. Byt ut ventilen packning och dra åt skruvarna, i tur och ordning, se till att inte hårt. Sätt tillbaka tändspolen med ström transistorn och dess ledningar och fäste, den uppvärmda PCV ventilen, den uppvärmda syrgasgivarens kontakten och DPFE sensorn.
5.
Kontrollera oljestickan att fastställa oljenivån och fyll olja behållaren för att se att bilen har tillräckligt med olja i den. Starta bilen och låt den gå på tomgång ett tag. Upprätthållandet är nu komplett på din Nissan Pathfinder.


Relaterade artiklar


hur man tillbaka en trasig stud från ett gängat hål
hur man kan återställa plast ljus linser på en bil
hur man underhåller bilstrålkastare
hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Oldsmobile Alero
hur man hittar de bästa erbjudandena på däck
hur man hittar en bils VIN
hur man observera nationella månad Bilvård
hur man byter batteri i en Mitsubishi Eclipse
hur man köper utrustning för att byta bil olja
hur man byter batteri i en Plymouth Voyager