hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en saturn vue

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en saturn vue

Utföra grundläggande underhåll, som att kontrollera dina slangar och klämmor för skador och läckage, kommer att hjälpa din Saturn VUE köra mer effektivt, oavsett vilket år din bil är. Mekanik rekommenderar att du kontrollerar dina slangar och klämmor var 3 månader
1
Hitta de övre och nedre värmeelement. slangar, som går från kylaren till motorn och från kylaren till grenröret. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
2.
Inspektera varje slang för sprickor, frisions eller små tårar. Om du hittar några, byt ut den skadade slangen omedelbart. Du kan behöva använda en trasa för att torka slangar och klämmor fri från fett och olja så att du kan se dem bättre.
3.
Nyp i slutet av varje slang i din Saturn VUE och Försök att känna åsar eller mellanrum inuti. Om du känner gropar eller åsar, att slangen inte från insidan och behöver bytas ut.
4.
Kör ner händerna i slangarna för att se de känner fasta, inte mjuka eller smidig. Om slangarna är mjuk, ersätta dem. Slangarna av en Saturn VUE bör företaget till kontakt, inte mjuk alls.
5.
Titta på ändarna av slangarna för att se till att de är ordentligt på plats. Kontrollera klämmorna samtidigt se till att de är tätt nog att hålla slangen, men inte så mycket de nypa. Justera klämmorna med en skruvmejsel.
6.
Flytta Saturn Vue till en ren och torr plats och låt den gå i flera minuter. Sedan tittar under VUE för tecken på läckage. Kontrollera slangar och klämmor igen, om nödvändigt, att upptäcka källan till läckan.

Tips och varningar


 • Kontrollera Saturn VUE modellens slangar när motorrummet är cool.
 • alltid tillbaka klämmorna när du byter en slang.
 • Observera att det finns tre olika Sidomonterad kylarslangar för modellen åren 2005 till 2007. Se till att du köper rätt kylarslangen för just din Vue.


 • Relaterade artiklar


  hur man underhåller en Kapell
  hur man spåra användningen av gas för din bil
  hur man rengör vindrutan
  hur man kontrollerar vätskor i en bil
  hur man kan minska utsläpp från fordon
  hur man byter batteri i en Acura Integra
  hur man inspektera däck på ett intrepid dodge
  hur man stämmer upp cyklar
  hur man rengör en rostig bensintank
  Hur får man en bra affär på däck