hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en saturn ion

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en saturn ion

Utföra grundläggande underhåll som att kontrollera dina slangar och klämmor för skador och läckage kommer att hjälpa din Saturn Ion köra bättre och mer effektivt oavsett vilket år din bil är. Mekanik rekommenderar att du kontrollerar din slangar och klämmor gång var 3 månader för att undvika misslyckanden på vägen
1
<. . br> Hitta den övre och undre kylarslangar, som går från kylaren till motorn och från kylaren till grenröret. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
2.
Inspektera varje slang för sprickor, frisions eller små tårar. Om du hittar en skadad slang ska den bytas ut. Torka bort fett innan du kontrollerar så att du kan bättre se delarna.
3.
Kör ner händerna i slangarna för att se de känner fasta, inte mjuk eller böjligt. Om slangarna är mjuk, byta ut dem.
4.
Squeeze varje slang i båda ändar och uppmärksamma hur det känns. Om du kan känna upphöjningar när du nypa ändarna på slangen, det är ett tecken på att slangen är inte från insidan och behöver bytas.
5.
Kontrollera ändarna av varje slangen för att se det är helt inkopplad och inte sakta glider gratis.
6.
Använd en skruvmejsel för trivsam upp klämmorna på slutet av varje slang. Beroende på det år du Saturnus Ion behöver du en stjärnskruvmejsel eller skruvmejsel för att uppnå detta. Se till att klämman är ombonad men inte för hårt. Om du klämmorna för mycket, kan du skapa en tår eller reva i ytan av slangen.
7.
Starta bilen och flytta den till en plats som är torr och ren. Låt Saturn Ion springa i ca 5 minuter, därefter inspektera underlaget. Om du ser flytande, har du en läcka.
8.
Se över slangar och klämmor igen, om nödvändigt, för att se om du kan avgöra var läckan kommer ifrån. Använd händerna för att känna på slangarna till fukt. Byt ut defekta slangar och klämmor som du hittar.

Tips och varningar


 • Kontrollera slangar och klämmor för slitage när bilen är kall.
 • Observera att kylarslangen för Saturn Ion kan variera kraftigt. Vissa är faktiskt tre separata slangar med klämmor. Ta kylarslangen du ersätter med dig till Biltema, så att du får rätt del.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en fjärrstyrning fjärrkontroll
  hur du kontrollerar och fylla på batteriet Elektrolyten i ett Nissan Maxima
  hur man lossa klackarna på ett lastbilsdäck
  hur man spola kylaren i en Nissan Altima
  hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Chrysler Town & Country
  hur du kontrollerar och byter ut kablarna bilbatteri
  hur man byter batteri i en Chevy Cobalt
  hur man inspektera däck på ett intrepid dodge
  hur du justerar kopplingen i en Mercury Cougar
  hur man underhåller en luftkyld Volkswagen