hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en kvicksilver bybo

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en kvicksilver bybo

Utföra regelbundna underhåll som att kontrollera dina slangar och klämmor för slitage och läckande hjälper din Mercury Villager prestera bättre och spara reparera räkningar 1.
Flytta Mercury Villager till en väl upplyst område där du lätt kan se och nå motorutrymmet.
2.
Hitta den övre och undre värmeelement slangar, som går från kylaren till motorn och från kylaren till grenröret. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
3.
Använd dina händer för att köra fulla längden på varje slang . Var uppmärksam på hur slangen känns: det bör vara fast, inte mjuk eller smidig. Om du känner mjukhet eller kan du enkelt nypa slangen med lite ge, måste den bytas ut.
4.
Nyp slutet av varje slang och försöka känna åsar eller mellanrum inuti slang. Känsla gropar eller vallar innebär att slangen är inte från insidan och behöver bytas ut.
5.
Torka varje slang med en ren vit trasa för att avlägsna fett och olja så att du kan visuellt inspektera slangarna. Leta efter små sprickor och tårar. Byt ut alla slangar som har sådana brister i dem.
6.
Titta på varje klämma. Se till att de sitter åt och håller fast slangarna på plats, men är inte så hårt klämmorna nypa i slangen. Använd en skruvmejsel för att dra åt eller lossa vid behov.
7.
Dra Mercury Villager i ett område under vilken marken är ren och låt den gå i cirka fem minuter. Inspektera området under fordonet för att se om du kan se några tecken på läckage.
8.
Reinspect slangarna finns några tecken på fukt eller läckande vid klämmorna. Justera eller byt de delar detta.

Tips och varningar


 • Varje gång du byter en slang i din Mercury Villager, ersätta de klämmor som säkrar att slangen vid samma gången.
 • Det finns en stor mängd av variansen i kylarslangar för Mercury Villager. Ta kylarslangen från din Villager med dig så att du köper rätt ersättning.
 • bränsle avluftningsslangen på Mercury Villager årsmodeller 1997 och 1998 återkallades eftersom de tillåter luft att ventilera från bränsleslangen. Om tanken är för full och det finns tillräckligt med värme, detta kan orsaka brand. Kontakta din återförsäljare för instruktioner.
 • bränsleledningar i 1997 års Mercury Villager hade felaktigt tillverkade, och är föremål för sprickbildning och läckage. Ersätta dessa linjer med nya slangar.
 • Flera 1993 Mercury Villager modeller hade flera bränslefilter slangar som var klippt med en mattkniv före installationen. Kontakta din återförsäljare för att se om din bil är en av erinras dessa och ha din bränslefiltret slangar bytas.
 • att fordonet svalna innan du inspekterar slangar och klämmor så att du inte bränner dig.


 • Relaterade artiklar


  hur man rengör en rostig bensintank
  hur man hittar verktyg för att förändra en punktering
  hur man anpassade måla en bil
  hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Nissan Maxima
  hur man byter vindrutetorkare i en Cheva lavin
  hur man använder ford vägassistans
  hur du kontrollerar din bil däckslitage
  hur ändrar vätskan Vindrutespolare i en Ford Focus
  hur du gör din bil längre
  hur man byter batteri i en Mazda6