hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Toyota Tacoma

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Toyota Tacoma

Utföra regelbundna underhåll, som att kontrollera din slang och klämmor för slitage och läckage, kommer att hjälpa din Toyota Tacoma prestera bättre och spara pengar på reparationer räkningar. De flesta mekanik rekommenderar att du inspekterar din slangar och klämmor var 3 månader, eller vid varje oljebyte, för att undvika oväntade
1.
Flytta Toyota Tacoma en väl upplyst område där du enkelt kan se och nå motorrummet. Låt bilen svalna innan du inspekterar slangarna och klämmorna så att du inte bränna dig.
2.
Hitta de övre och undre kylarslangar, som går från kylaren på motorn och från radiatorn till grenröret. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
3.
Använd dina händer för att köra fulla längden på varje slang. Var uppmärksam på hur slangen känns: det bör vara fast, inte mjuk eller smidig. Om du känner mjukhet eller så kan du enkelt nypa slangen med lite ge, byt ut den.
4.
Nyp i slutet av varje slang och försöka känna åsar eller mellanrum inuti. Om du känner gropar eller åsar, att slangen inte från insidan och behöver bytas.
5.
Torka varje slang med en ren vit trasa för att avlägsna fett och olja så att du kan inspektera slangarna. Leta efter små sprickor och tårar. Byt alla slangar som har sådana brister i dem.
6.
Titta på varje klämma. Se till att de sitter åt och håller fast slangarna på plats utan nyper dem. Använd en skruvmejsel för att dra åt eller lossa klämmorna som behövs.
7.
Dra Toyota Tacoma i ett rent, torrt och låt den gå i flera minuter. Inspektera området under fordonet för tecken på läckage.
8.
Reinspect slangarna för fukt eller något tecken på läckage vid klämmorna. Justera eller byt de delar detta.

Tips och varningar


 • Varje gång du byter en slang i din Toyota Tacoma, ersätta de klämmor som säkrar att slangen vid samma gången.
 • Ta slangar och klämmor med dig för att köpa reservdelar, så att du får exakt de delar du behöver.
 • Kontakta din återförsäljare om du har en 2001 till 2003 Toyota Tacoma . Det finns ett återkallande på flänsen finns på baksidan av dubbelhytt lastbilar. I vissa sidokollisioner, blir denna fläns deformeras, vilket i sin tur kan orsaka skador på bränsleslangen.


 • Relaterade artiklar


  hur du lägger bromsvätska till en Chevrolet lumen
  hur till vård och rena fönster färgton
  hur man roterar däck på en Cheva Silverado
  hur ändrar vätskan Vindrutespolare i en VW Jetta
  hur man rengör en motorcykel vindruta
  hur man gör en bil ser ut som en racerbil
  hur man byter olja i en ATV
  hur man roterar däck på en Pontiac Grand Prix
  Hur man sköter om bil fälgar
  hur man kan kontrollera tillståndet i ditt chocker