hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Toyota Highlander

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Toyota Highlander

Utföra grundläggande underhåll, som att kontrollera dina slangar och klämmor för skador och läckage, kommer att hjälpa din Toyota Highlander köra mer effektivt oavsett vilket år din bil är. Mekanik rekommenderar att du kontrollerar dina slangar och klämmor gång var 3 månader för att undvika fel
1.
Hitta de övre och undre kylarslangar, som går från kylaren till motorn och från kylaren till grenröret. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
2.
Inspektera varje slang för sprickor, frisions eller små tårar. Om du hittar en skadad slang ska den bytas ut. Torka bort fett före Kontrollera dina slangar och klämmor så att du enkelt inspektera delar.
3.
Kör ner händerna i slangarna och kontrollerar att de känner sig fast, inte mjuk eller smidig. Om slangarna är mjuk, ersätta dem för att förhindra ett misslyckande.
4.
Squeeze varje slang i båda ändar och vara uppmärksamma på hur de känns. Om du kan känna upphöjningar när du nypa ändarna på slangen, det är en indikation slangen inte från insidan och behöver bytas.
5.
Kontrollera ändarna på varje slang att se till att det är helt inkopplad och inte sakta glider gratis.
6.
Använd en skruvmejsel för trivsam upp klämmorna på slutet av varje slang. Beroende på det år du Toyota Highlander behöver du en stjärnskruvmejsel eller skruvmejsel för att göra detta. Se till att klämman är ombonad men inte för hårt. Om du klämmorna för mycket, kan du skapa en tår eller reva i ytan på slangen.
7.
Starta SUV och flytta den till en plats som är torr och ren. Låt Toyota Highlander springa i ca minuter, sedan inspektera underlaget. Om du ser flytande, har du en läcka.
8.
Se över slangar och klämmor igen, om nödvändigt, för att se om du kan avgöra var läckan kommer ifrån. Använd händerna för att känna på slangen och hitta källan till fukt. Byt ut defekta slangar eller klämmor du hittar.

Tips och varningar


 • Kontrollera slangar och klämmor för slitage när bilen är kall.
 • När du byter ut alla slangar i din Toyota Highlander alltid tillbaka klämmorna som håller den på samma gång. Ta slangen och klämmor med dig till Biltema så att du kan köpa rätt ersättare.
 • Kontrollera dina kylarslangen försiktigt, som från 2001 till 2007 slangar sidan kylaren är inte samma som den undre kylarslangar för samma årsmodeller.
 • Rotera klämma för ventilatorhuset på 2001 till 2002 Toyota Highlander modeller. I den ursprungliga positionen, kommer det ibland i kontakt med undersidan av kroppen i överrullning kraschar, vilket ökar risken för brand. Roterande klämman förhindrar denna fråga.


 • Relaterade artiklar


  hur man hittar verktyg för att förändra en punktering
  hur man vaxa bilen när du beskriver
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Ford Taurus
  hur man rengör stinker ur bilen
  hur man köper mattor bilens golv
  hur man roterar däck
  hur man underhåller en Kapell
  hur man byter vindrutetorkare i en Cadillac Escalade
  hur du tar bort ett lastbilsdäck
  hur man roterar däck på en GMC Sierra