hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Toyota Corolla

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Toyota Corolla

Utföra grundläggande underhåll, som att kontrollera dina slangar och klämmor för skador och läckage, kommer att hjälpa din Toyota Corolla köra mer effektivt, oavsett vilket år din bil är. Mekanik rekommenderar att du kontrollerar dina slangar och klämmor gång var 3 månader
1.
Hitta de övre och undre kylarslangar, som går från kylaren till motorn och från kylaren till grenröret. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
2.
Inspektera varje slang för sprickor, frisions eller små tårar. Söka någon av dessa innebär att slangen behöver bytas omedelbart. Du kan behöva använda en trasa för att torka slangar och klämmor fri från fett och olja för att utföra detta underhåll.
3.
Nyp i slutet av varje slang i din Toyota Corolla och Försök att känna åsar eller mellanrum inuti. Om du känner gropar eller åsar, att slangen inte från insidan och behöver bytas.
4.
Kör ner händerna i slangarna för att se de känner fasta, inte mjuka eller smidig. Om slangarna är mjuk, ersätta dem för att förhindra ett misslyckande.
5.
Kontrollera ändarna av slangarna för att se till att de är ordentligt på plats. Kontrollera klämmorna samtidigt se till att de är ombonad och håller slangen på plats utan att klämma den, vilket kan orsaka riva och läckage.
6.
Flytta Toyota Corolla till en ren, torr plats och låt den gå i flera minuter. Kontrollera om det finns tecken på läckage eller skador under bilen. Göra nödvändiga justeringar av slangar eller klämmor för att stoppa läckor.

Tips och varningar


 • Kontrollera din Corolla slangar och klämmor när bilens motorrum är cool.
 • Byt alltid klämmorna när du byter en slang i din Toyota Corolla. Ta slangar och klämmor med dig till Biltema för att hitta den exakta reservdelar.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar en stuga luftfilter i en Ford
  hur man spola kylaren i en Pontiac Grand Prix
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Toyota Camry
  hur man handskas med auto olyckor
  hur man köper utrustning för att byta bil olja
  hur man byter batteri i en Honda Prelude
  hur man byter olja i en Dodge Durango
  hur man kan förhindra vindrutan sprickor från att sprida sig
  hur man håller bromsdamm fastnar på aluminium fälgar
  hur man dra åt muttrarna