hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Toyota Camry

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Toyota Camry

Utföra regelbundna underhåll som att kontrollera dina slangar och klämmor för slitage och läckage kommer att hjälpa din Toyota Camry prestera bättre och spara reparera räkningar. Mekanik rekommenderar generellt du kontrollera din slangar och klämmor vid varje oljebyte eller varje 3 månader
1.
Flytta Toyota Camry till ett väl upplyst område där du lätt kan se och nå motorrummet. Låt fordonet svalna innan du inspekterar slangar och klämmor så att du inte bränner dig själv.
2.
Hitta de övre och undre kylarslangar, som går från kylaren till motorn och från radiatorn till grenröret. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
3.
Använd dina händer för att köra fulla längden på varje slang . Var uppmärksam på hur slangen känns: det bör vara fast, inte mjuk eller smidig. Om du känner mjukhet eller kan lätt nypa slangen med lite ge, måste den bytas ut.
4.
Nyp i slutet av varje slang och försöka känna åsar eller mellanrum inuti. Om du känner gropar eller åsar, att slangen inte från insidan och behöver bytas.
5.
Torka varje slang med en ren vit trasa för att avlägsna fett och olja så att du kan bättre se slangarna. Leta efter små sprickor och tårar. Byt ut alla slangar som har sådana brister i dem.
6.
Titta på varje klämma. Se till att de sitter åt och håller fast slangarna på plats utan att klämma dem. Använd en skruvmejsel för att dra åt eller lossa klämmorna som behövs.
7.
Dra Toyota Camry till ett rent, torrt och låt den gå i ca 5 minuter. Inspektera området under fordonet för tecken på läckage.
8.
Reinspect slangarna för att se om du kan upptäcka fukt eller något tecken på läckage vid klämmorna. Justera eller byt de delar detta.

Tips och varningar


 • Varje gång du byter en slang i din Toyota Camry, ersätta de klämmor som säkrar att slangen vid samma gången.
 • Ta slangar och klämmor längs köpa ersättare, så du får exakt delar du behöver.
 • Kontrollera slangarna broms vakuum i 1997 Toyota Camry som de var påpekas. Fukt tenderar att samla in slangarna, vilket kan skada slangen om det fryser. Kontakta din återförsäljare för att få denna fråga rättas till.


 • Relaterade artiklar


  hur man rengör din batteripolerna med cola
  hur man fixar ett trasigt makt fönster
  hur man fixar dimmigt strålkastare
  hur ändrar luftkonditionering i bilen
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Mitsubishi Galant
  hur man köper bromsar
  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en kvicksilver bybo
  hur man byter vindrutetorkare i en Cheva corvette
  hur man gör hemmagjord lösning biltvätt
  hur man byter batteri i en Dodge Caravan