hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Subaru Outback

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Subaru Outback

Kontrollera dina slangarna och klämmor för skador och läckage kommer att hjälpa din Subaru Outback fungerar mer effektivt. De flesta mekanik rekommenderar att du kontrollerar dina slangar och klämmor gång var tredje månad. Den nedre kylarslangen i Subaru Outback modellen åren 2001 till 2004 skiljer sig från andra kylarslangar. Ta din slang med dig så att du köper rätt del

Du behöver:. . .
Phillips eller skruvmejsel


1
Hitta de övre och nedre kylarslangar, som går från kylaren till motorn och från kylaren till grenröret. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
2.
Inspektera varje slang för sprickor, frisions eller små tårar. Om du hittar några, byt ut den skadade slangen omedelbart. Torka bort fett före Kontrollera dina slangar och klämmor så att du enkelt inspektera delarna.
3.
Kör ner händerna i slangarna för att kontrollera att slangarna känna företaget, inte mjuk eller smidig. Om slangarna är mjuk, ersätta dem för att förhindra ett misslyckande.
4.
Squeeze varje slang i båda ändar och uppmärksamma hur det känns. Om du kan känna upphöjningar när du klämma ändarna på slangen, det är ett tecken på att slangen är inte från insidan och behöver bytas.
5.
Kontrollera ändarna av varje slang för att se det är helt inkopplad och inte sakta glider gratis.
6.
Använd en skruvmejsel för trivsam upp klämmorna på slutet av varje slang. Beroende på det år du Subaru Outback, behöver du en stjärnskruvmejsel eller skruvmejsel för att göra detta. Se till att klämman är ombonad men inte för hårt. Om du klämmorna för mycket, kan du skapa en tår eller reva i ytan på slangen.
7.
Starta Outback och flytta den till en ren och torr plats. Låt den gå i ca 5 minuter, därefter inspektera underlaget. Om du ser flytande, har du en läcka.
8.
Se över slangar och klämmor igen för att se om du kan se var läckan kommer ifrån. Använd dina händer för att känna efter källan till fukten. Byt ut den felaktiga slang och klämma.

tips och varningar


 • Kontrollera slangar och klämmor för slitage när bilen är kall.
 • När du byter ut någon slang i din Subaru Outback, byt alltid klämmorna som håller den på samma gång.
 • Kontrollera bränslenivån klämma slangen på en 1993 Subary Outback. Det kan vara ur position, vilket ger en läcker bränsle.


 • Relaterade artiklar


  hur man rengör bilen paneler sidodörr
  hur man byter bromsljus på en Saturn
  hur man byter olja i en Honda Accord
  hur man kan hantera stadigt ökande gaspriser
  hur man byter vindrutetorkare i en GMC Sierra
  hur du håller din bil med start under noll temps
  hur du tar bort ett lastbilsdäck
  hur man spola kylaren i en VW Passat
  hur man roterar däck på en Toyota Camry
  hur du tar bort en CV mutter på en bil