hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Pontiac Grand am

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Pontiac Grand am

Kontrollera dina slangar och klämmor för skador och läckage kommer att hjälpa din Pontiac Grand Am arbeta mer effektivt, oavsett vilket år din bil är. Mekanik rekommenderar att du kontrollerar dina slangar och klämmor gång var 3 till 6 månader
1
Hitta den övre och lägre kylarslangar, som går från kylaren till motorn och från kylaren till grenröret. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
2.
Inspektera varje slang för sprickor, frisions eller små tårar. Om du hittar några, byt ut den skadade slangen omedelbart. Torka bort fett före Kontrollera dina slangar och klämmor så att du enkelt inspektera delarna.
3.
Kör ner händerna i slangarna för att se de känner fasta, inte mjuk eller böjligt. Om slangarna är mjuk, ersätta dem för att förhindra ett misslyckande.
4.
Squeeze varje slang i båda ändar och uppmärksamma hur det känns. Om du kan känna upphöjningar när du nypa ändarna på slangen, det är en indikation att det är är inte från insidan och behöver bytas ut.
5.
Kontrollera ändarna på varje slang för att se den helt är ansluten och inte sakta glider gratis.
6.
Använd en skruvmejsel för trivsam upp klämmorna på slutet av varje slang. Beroende på det år du Pontiac Grand Am, behöver du en stjärnskruvmejsel eller skruvmejsel för att göra detta. Se till att klämman är ombonad men inte för hårt. Om du klämmorna för mycket, kan du skapa en tår eller reva i ytan på slangen.
7.
Starta bilen och flytta den till en plats som är torr och ren. . Låt Pontiac Grand Am springa i ca 5 minuter, därefter inspektera underlaget. Om du ser flytande, har du en läcka. Se över slangar och klämmor igen, vid behov, för att avgöra var läckan kommer ifrån.

Tips och varningar


 • Kontrollera slangar och klämmor för slitage och tår när bilen är kall.
 • När du byter ut en slang i din Pontiac Grand Am alltid tillbaka klämmorna som håller den på samma gång. Ta slangen och klämmor med dig för att köpa rätt reservdelar.
 • Montera fronten bränsletillförseln slang i din 1988 Pontiac Grand Am. Det erinrades för att separera från kopplingen på motorn änden av dammsugarslangen.
 • Kontrollera bränsleöverföringsslangen avkastningen på din 1989 Pontiac Grand Am. Pontiac gjorde ett återkallande eftersom denna slang kan gnugga på skift nivå om 5-växlad transaxel.


 • Relaterade artiklar


  hur man målar en bil interiör
  hur man får en förlängd garanti för din begagnade bil
  hur man kan eliminera cigarett lukt i bilen
  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck på en Honda Prelude
  hur man lyfter en bil med hjälp av en vagn jack
  hur man rengör din hubcaps
  hur man får det bästa erbjudandet på däck
  hur man byter olja i bilen
  hur du tar bort ett bilbatteri
  hur du får ut mesta körsträcka ur bilen