hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Pontiac Grand Prix

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Pontiac Grand Prix

Utföra regelbundna underhåll, som att kontrollera dina slangar och klämmor för slitage och läcker, kommer att hjälpa din Pontiac Grand Prix prestera bättre och spara pengar på reparationer räkningar. Kontrollera slangar och klämmor var 3 månader
1
Flytta Pontiac Grand Prix till en väl. upplyst område där du lätt kan se och nå motorrummet. Låt fordonet svalna innan du inspekterar slangar och klämmor så att du inte bränner dig själv.
2.
Hitta de övre och undre kylarslangar, som går från kylaren till motorn och från kylaren till grenröret. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
3.
Använd dina händer för att köra fulla längden på varje slang . Var uppmärksam på hur slangen känns: det bör vara fast, inte mjuk eller smidig. Om du känner dig mjukhet, eller så kan du enkelt nypa slangen med lite ge, byt ut den.
4.
Nyp i slutet av varje slang och försöka känna åsar eller mellanrum inuti. Om du känner gropar eller åsar, att slangen inte från insidan och behöver bytas.
5.
Torka varje slang med en ren vit trasa för att avlägsna fett och olja så att du kan bättre se slangarna. Leta efter små sprickor och tårar. Byt ut alla slangar som har sådana brister i dem.
6.
Titta på varje klämma. Se till att de sitter åt och håller slangen på plats utan att klämma den med en skruvmejsel för att dra åt eller lossa klämmorna som behövs.
7.
Dra Pontiac Grand Prix i en ren, torr och låt den gå i ca 5 minuter. Inspektera området under fordonet för tecken på läckage. Reinspect slangarna, om nödvändigt, för fukt eller tecken på läckage vid klämmorna. Justera eller byt ut skadade delar därefter.

Tips och varningar


 • Varje gång du byter en slang i din Pontiac Grand Prix, byt klämmor som säkrar att slangen vid samtidigt.
 • Ta slangar och klämmor med dig för att köpa ersättare så att du kan köpa exakt delar du behöver.
 • Kontrollera den högra bakre beslag broms slang för rätt moment. Om armatur är inte korrekt, kan en bromsvätska läcka uppstår. Ett återtagande utfärdades för det här problemet.
 • Kontrollera åtdragningsmomentet på 2004 främre bromsok till styrspindeln fotbultarna. Om det är felaktigt monterats, kan klämkraft inte vara tillräckligt för att förhindra rörelse, vilket kan svåra bromsen slangen.
 • Inspektera höger bakbroms slanganslutning för att se till att det är ordentligt åtdragna för att förhindra att bromsvätska läcker .


 • Relaterade artiklar


  hur ändrar bromsbelägg i bilen
  hur man inspektera avtappningspluggar
  hur man installerar en kall system luftintag
  hur man roterar däck på en Subaru Outback
  hur du tar bort envisa fläckar från bilens exteriör
  hur man rengör vit fibrglass
  hur man tvättar bilen med en plats utan skölj
  hur man gör en komplett kropp hiss
  hur hur man sparar pengar service din bil
  hur man inspektera däck i en Honda Prelude