hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Pontiac Bonneville

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Pontiac Bonneville

Kontrollera dina slangar och klämmor för skador och läckage kommer att hjälpa din Pontiac Bonneville mer effektivt, oavsett vilket år din bil är. De flesta mekanik rekommenderar att du kontrollerar dina slangar och klämmor gång var 3 månader
1
Hitta de övre och lägre kylarslangar, som går från kylaren till motorn och från kylaren till grenröret. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
2.
Inspektera varje slang för sprickor, frisions eller små tårar. Om du hittar några skadade slangar, byt ut dem omedelbart. Du kan behöva använda en trasa för att torka slangar och klämmor fri från fett och olja för att utföra detta underhåll.
3.
Nyp i slutet av varje slang i din Pontiac Bonneville och Försök att känna åsar eller mellanrum inuti. Om du känner gropar eller åsar, att slangen inte från insidan och behöver bytas.
4.
Kör ner händerna i slangarna för att se de känner fasta, inte mjuka eller smidig. Om slangarna är mjuk, byt ut dem för att förhindra ett misslyckande. Slangarna av en Pontiac Bonneville bör företaget till kontakt, inte mjuk alls.
5.
Inspektera ändarna av slangarna för att se till att de är ordentligt på plats. Kontrollera klämmorna samtidigt se till att de är tillräckligt hårt för att hålla slangen, men inte så mycket de nypa. Justera klämmorna med en skruvmejsel.
6.
Flytta Pontiac Bonneville till en ren och torr plats och låt den gå i flera minuter. Kolla sedan under bilen för tecken på läckage. Göra nödvändiga ändringar för att stoppa läckor.

Tips och varningar


 • Kontrollera din Pontiac Bonneville slangar och klämmor när motorrummet är sval.
 • alltid tillbaka klämmorna när du byter en slang i din Pontiac Bonneville. Ta slangar och klämmor shopping för att hitta den exakta reservdelar.
 • inspektera ett från 2000 till 2005 Pontiac Bonneville slang servostyrning. För mycket buller i ratten, byt servostyrning slang med en högtrycks servostyrning slang.


 • Relaterade artiklar


  hur man identifierar olika typer av fordonsvätskor
  hur man byter olja för automatiska växellådor i en Toyota Camry
  hur man vända rullfilm Färgtoning
  hur detalj bilmotorn
  hur du förbereder din bil stötfångaren före målning
  hur man ändrar rotorer
  hur man ansöker fönster färgton till bil
  hur man undviker bilverkstäder mekaniker kostnader genom korrekt underhåll av din bil
  hur man underhåller en balsam bil luft
  hur man tvättar en bil