hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Plymouth neon

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Plymouth neon

Utföra grundläggande underhåll som att kontrollera dina slangar och klämmor för skador och läckage kommer att hjälpa din Plymouth Neon kör bättre och mer effektivt oavsett vilket år din bil är. Mekanik rekommenderar att du kontrollerar dina slangar och klämmor gång var 3 månader
1
Hitta de övre och nedre kylarslangar, som går från kylaren till motorn, och från radiatorn till grenröret. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
2.
Inspektera varje slang för sprickor, frisions eller små tårar. Söka någon av dessa innebär att slangen behöver bytas omedelbart. Torka bort fett före Kontrollera dina slangar och klämmor så att du kan bättre se delarna.
3.
Kör ner händerna i slangarna för att se de känner fasta, inte mjuk eller böjligt. Om slangarna är mjuk, byt ut dem för att förhindra ett misslyckande.
4.
Squeeze varje slang i båda ändar och uppmärksamma hur det känns. Om du kan känna upphöjningar när du nypa ändarna på slangen, det är en indikation slangen inte från insidan och behöver bytas.
5.
Kontrollera ändarna på varje slang att se till att det till fullo är ansluten och inte sakta glider gratis.
6.
Använd en skruvmejsel för trivsam upp klämmorna på slutet av varje slang. Beroende på det år du Plymouth Neon behöver du en stjärnskruvmejsel eller skruvmejsel för att uppnå detta. Se till att klämman är ombonad men inte för hårt. Om du klämmorna för mycket, kan du skapa en tår eller reva i ytan på slangen.
7.
Starta bilen och flytta den till en plats som är torr och ren. Låt Plymouth Neon springa i ca 5 minuter, därefter inspektera underlaget. Om du ser flytande, har du en läcka.
8.
Kontrollera slangar och klämmor igen, om nödvändigt, för att se om du kan avgöra var läckan kommer ifrån. Använd dina händer för att köra ner slangen för att känna efter källan till fukt och göra justeringar som behövs.

tips och varningar


 • Kontrollera slangar och klämmor för slitage när bilen är kall.
 • När du byter ut någon slang i din Plymouth Neon, byt alltid klämmorna som håller den på samma gång. Ta slangen och klämmor med dig så att du kan köpa rätt reservdelar.
 • Var uppmärksam på 1995 Plymouth Neon bak klämma broms slang skruvar, eftersom de har visat sig misslyckas regelbundet.
 • Inspektera broms slang vakuum booster på 2000 eller 2001 Plymouth Neon. Det har varit påpekas eftersom det kan svälla och lossa från insugningsröret.


 • Relaterade artiklar


  hur ändrar vätskan Vindrutespolare i en Toyota Corolla
  hur att hålla lägre motor och växelström
  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Ford Taurus
  hur du kan få transmissionsolja i en Plymouth Voyager
  Hur vet man att byta en o2 sensor
  hur man gör en motorcykel plats
  hur man demonterar en torkarblad
  Hur man sköter om en bilmotor
  hur man lyda lagar för Färgtoning
  hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Cadillac Escalade