hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Nissan Sentra

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Nissan Sentra

Utföra grundläggande underhåll, som att kontrollera dina slangar och klämmor för skador och läckor, kommer att hjälpa din Nissan Sentra köra mer effektivt, oavsett vilket år din bil är. Mekanik rekommenderar att du kontrollerar dina slangar och klämmor gång var 3 månader
1
Hitta de övre och nedre kylarslangar, som går från kylaren till motorn och från kylaren till grenröret. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
2.
Inspektera varje slang för sprickor, frisions eller små tårar. Om du hittar några, byt ut den skadade slangen omedelbart. Torka bort fett innan du kontrollerar så att du kan bättre se delarna.
3.
Kör ner händerna i slangarna för att se de känner fasta, inte mjuk eller böjligt. Om slangarna är mjuk, ersätta dem för att förhindra ett misslyckande.
4.
Squeeze varje slang i båda ändar och uppmärksamma hur det känns. Om du kan känna upphöjningar när du nypa ändarna på slangen, det är en uppgift det är inte från insidan och behöver bytas.
5.
Kolla slutet på varje slang för att säkerställa det är helt inkopplad och inte sakta glider gratis.
6.
Använd en skruvmejsel för trivsam upp klämmorna på slutet av varje slang. Beroende på det år du Nissan Sentra behöver du en stjärnskruvmejsel eller skruvmejsel för att göra detta. Se till att klämman är ombonad men inte för hårt. Om du klämmorna för mycket, kan du skapa en tår i ytan av slangen.
7.
Starta bilen och flytta den till en ren och torr plats. Låt Nissan Sentra springa i ca 5 minuter, därefter inspektera underlaget. Om du ser flytande, har du en läcka. Inspektera slangar och klämmor igen för att se om du kan avgöra var läckan kommer ifrån. Använd dina händer för att känna till källan av fukt.

Tips och varningar


 • Kontrollera slangar och klämmor för slitage när bilen är kall.
 • När du byter ut alla slangar i din Nissan Sentra, byt alltid klämmorna som håller den på samma gång.
 • Kontakta din återförsäljare om du har en 2005 Nissan Sentra. Ångan slangen i tanken kanske inte har bildats ordentligt under tillverkning och bör ersättas.


 • Relaterade artiklar


  hur man spola kylaren i en Oldsmobile Alero
  hur man rengör bilen paneler sidodörr
  hur man byter batteri i en Ford F-serie
  hur man förlänga livslängden för ett bilbatteri
  hur man rengör stinker ur bilen
  hur man får sprayfärg av en bil
  hur man byter en vindrutespolarvätska flaska
  hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Dodge Durango
  hur man bibehåller ett bilbatteri
  hur man ladda luftkonditionering med freon i en Chevy Camaro