hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Nissan Pathfinder

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Nissan Pathfinder

Utföra regelbundna underhåll, som att kontrollera dina slangar och klämmor för slitage och läckage, kommer att hjälpa din Nissan Pathfinder prestera bättre och spara pengar på reparationer räkningar. Mekanik rekommenderar att du kontrollerar din klämmor och slangar vid varje oljebyte eller varje 3 månader
1
Flytta. . Nissan Pathfinder i en väl upplyst område där du enkelt kan se och nå motorrummet. Låt fordonet svalna innan du inspekterar slangar och klämmor så att du inte bränner dig själv.
2.
Hitta de övre och undre kylarslangar, som går från kylaren till motorn och från kylaren till grenröret. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
3.
Använd dina händer för att köra fulla längden på varje slang . Var uppmärksam på hur slangen känns: det bör vara fast, inte mjuk eller smidig. Om du känner mjukhet eller kan lätt nypa slangen med lite ge, måste den bytas ut.
4.
Nyp i slutet av varje slang och försöka känna åsar eller mellanrum inuti. Känsla gropar eller vallar innebär att slangen är inte från insidan och behöver bytas.
5.
Torka varje slang med en ren vit trasa för att avlägsna fett och olja så att du kan bättre se det. Leta efter små sprickor och tårar. Byt ut alla slangar som har sådana brister i dem.
6.
Titta på varje klämma. Se till att de sitter åt och håller fast slangarna på plats utan att klämma dem. Använd en skruvmejsel för att dra åt eller lossa klämmorna som behövs.
7.
Dra Nissan Pathfinder i en ren, torr och låt den gå i cirka 5 minuter. Inspektera området under fordonet för tecken på läckage. Reinspect slangarna för fukt eller något tecken på läckage vid klämmorna. Justera eller byt de delar detta.

Tips och varningar


 • Varje gång du byter en slang i din Nissan Pathfinder, ersätta de klämmor som säkrar att slangen vid samma gången.
 • Ta slangar och klämmor med dig till Biltema för att köpa rätt ersättare.


 • Relaterade artiklar


  hur man spola kylaren i en Pontiac Grand Am
  hur man leta efter förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Dodge intrepid
  hur du lägger motorolja till bil
  hur man sparar pengar på bränsle eller förlänga din miles per gallon
  Hur identifiera frågor däckbuller
  hur man ihop ett torkarblad
  hur man roterar däck på en Toyota Corolla
  hur man trimmar hjulhus
  hur man bättra på billack
  hur man rengör syra rester från depåer bilbatteri