hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Nissan Maxima

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Nissan Maxima

Utföra grundläggande underhåll som att kontrollera din slang och klämmor för skador och läckage kommer att hjälpa din Nissan Maxima köra mer effektivt, oavsett vilket år din bil är. Mekanik rekommenderar att du kontrollerar din slangar och klämmor gång var 3 månader
1
Hitta de övre och nedre kylarslangar, som går från kylaren till motorn och från kylaren till grenröret. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
2.
Inspektera varje slang för sprickor, frisions eller små tårar. Om du hittar några, byt slangen omedelbart. Du kan behöva använda en trasa för att torka slangar och klämmor fri från fett och olja så att du kan bättre se ytorna.
3.
Nyp i slutet av varje slang i din Maxima och Försök att känna åsar eller mellanrum inuti. Om du känner gropar eller åsar, att slangen inte från insidan och behöver bytas ut.
4.
Kör ner händerna i slangarna för att se de känner fasta, inte mjuk eller böjligt. Om slangarna är mjuk, ersätta dem. Slangarna av en Nissan Maxima bör företaget till kontakt, inte mjuk alls.
5.
Inspektera ändarna av slangarna för att se till att de är ordentligt på plats. Kontrollera klämmorna samtidigt se till att de ligger an håller slangen på plats utan att klämma den, vilket kan orsaka riva och läckage.
6.
Flytta Nissan Maxima till en ny plats och låt den gå i flera minuter. Sedan tittar under bilen efter tecken på läckage. Om det behövs, kontrollera i slangar och klämmor igen för att hitta källan till fukten.

Tips och varningar


 • Kontrollera Maximas slangar och klämmor, medan bilens motor facket är cool.
 • alltid tillbaka klämmorna när du byter en slang i din Nissan Maxima.
 • Även om det inte återkallande, 1987 års Nissan Maxima bränsleinsprutarna är en brandrisk. Nissan kommer att ersätta bränsleinsprutning och alla relaterade slangar för att förhindra denna fråga.


 • Relaterade artiklar


  hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Cheva Silverado
  hur man kan övervaka din hastighet med en trasig hastighetsmätare.
  hur man byter torkarbladen på en Nissan Altima
  hur du kontrollerar och fylla på batteriet Elektrolyten i ett Chevy Camaro
  hur man byter batteri i en Acura Integra
  hur man sparar pengar genom att gå till skroten
  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Ford F-serie
  hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Jeep Grand Cherokee
  hur man förstår grundläggande bromskomponenter
  hur man byter batteri i en Kia Spectra