hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Nissan Altima

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Nissan Altima

Utföra regelbundna underhåll, som att kontrollera dina slangar och klämmor för slitage och läckage, kommer att hjälpa din Nissan Altima prestera bättre och spara pengar på reparationer räkningar. Mekanik rekommenderar att du kontrollerar dina slangar och klämmor var 3 månader
1
Flytta Nissan Altima till ett väl upplyst område där du enkelt kan se och nå motorutrymmet.
2.
Hitta de övre och undre kylarslangar, som går från kylaren till motorn och från kylaren till din grenröret. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
3.
Använd dina händer för att köra fulla längden på varje slang . Var uppmärksam på hur slangen känns: det bör vara fast, inte mjuk eller smidig. Om du känner mjukhet eller så kan du enkelt nypa slangen med lite ge, måste den bytas ut.
4.
Nyp i slutet av varje slang och försöka känna åsar eller mellanrum inuti. Om du känner gropar eller åsar, att slangen inte från insidan och behöver bytas.
5.
Torka varje slang med en ren vit trasa för att avlägsna fett och olja så att du kan bättre se slangarna. Leta efter små sprickor och tårar. Byt ut alla slangar som har sådana brister i dem.
6.
Titta på varje klämma. Se till att de sitter åt och håller fast slangarna på plats utan att klämma dem. Använd en skruvmejsel för att dra åt eller lossa klämmorna som behövs.
7.
Dra Nissan Altima till ett rent, torrt och låt den gå i ca 5 minuter. Inspektera området under fordonet för tecken på läckage. Reinspect slangarna, om nödvändigt, för källan till fukt eller något tecken på läckage vid klämmorna. Justera eller byt de delar detta.

Tips och varningar


 • Varje gång du byter en slang i din Nissan Altima, ersätta de klämmor som säkrar att slangen vid samma gången.
 • 1995 Nissan Altima modeller har bromsslangar som återkallades på grund av en felaktig routing problem. Den bromsslang kan komma i kontakt med fjädringskomponenter, gnugga nog för att orsaka läckage. Kontakta en återförsäljare för en utvärdering.
 • Nissan erinrade 1990 Altima grund av problem med kylsystemet, vilket kan orsaka bränder. I vissa modeller, misslyckades korrigeringar från återförsäljare och hela kylsystemet behövde ersättas, inklusive alla slangar.
 • tillåta fordonet att kallna innan inspektera slangarna och klämmorna så att du inte bränna dig.


 • Relaterade artiklar


  hur till låsa upp din bil från miles away
  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck på en VW Jetta
  hur man sparar pengar på gas.
  hur man köper däck som ökar gas körsträcka
  hur man byter vindrutetorkare i en Chevy Camaro
  hur man byter vindrutetorkare i en Cheva corvette
  hur du utför en motor spola i bilen
  hur man byter batteri i en Ford Focus
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Lincoln Navigator
  hur man polera en bil