hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Mitsubishi Galant

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Mitsubishi Galant

Utföra grundläggande underhåll, som att kontrollera dina slangar och klämmor för skador och läckage, kommer att hjälpa din Mitsubishi Galant köra mer effektivt, oavsett vilket år din fordonet är. Mekanik rekommenderar att du kontrollerar din slang och klämmor gång var 3 månader för att undvika fel
1
Hitta övre och undre kylarslangar, som går från kylaren till motorn och från kylaren till grenröret. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
2.
Inspektera varje slang för sprickor, frisions eller små tårar. Om du hittar några, måste den felaktiga slangen omedelbart kan ersättas. Torka bort fett innan du kontrollerar så att du lätt inspektera delarna.
3.
Kör ner händerna i slangarna för att se de känner fasta, inte mjuk eller böjligt. Om slangarna är mjuk, ersätta dem för att förhindra ett misslyckande.
4.
Squeeze varje slang i båda ändar och uppmärksamma hur det känns. Om du kan känna upphöjningar när du nypa ändarna på slangen, det är en indikation slangen inte från insidan och behöver bytas.
5.
Kontrollera ändarna på varje slang att se till att det till fullo är ansluten och inte sakta glider gratis.
6.
Använd en skruvmejsel för trivsam upp klämmorna på slutet av varje slang. Beroende på det år du Mitsubishi Galant, behöver du en stjärnskruvmejsel eller skruvmejsel för att göra detta. Se till att klämman är ombonad men inte för hårt. Om du klämmorna för mycket, kan du skapa en tår eller reva i ytan på slangen.
7.
Starta bilen och flytta den till en plats som är torr och ren. Låt Mitsubishi Galant springa i ca 5 minuter, därefter inspektera underlaget. Om du ser flytande, har du en läcka.
8.
Kontrollera slangar och klämmor igen för att se om du kan avgöra var läckan kommer ifrån. Känn på slangarna för att hitta källan till fukt. Byt att slang och klämma.

tips och varningar


 • Kontrollera slangar och klämmor för slitage när bilen är kall.
 • När du byter ut någon slang i din Mitsubishi Galant, byt alltid klämmorna som håller den på samma gång.
 • I vissa Mitsubishi Galants, bränsletanken är returslangen förträngda och kan orsaka högt tryck byggs upp i bränslepumpen. Kontakta din återförsäljare för att få ditt Galant kontrolleras för att se om den behöver reparation, eftersom det inte verkar vara relaterad till någon specifik år.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter batteri i en Honda Accord
  hur man gör "gröna" motor avfettningsmedel
  hur man roterar däck på en Pontiac Bonneville
  hur man kan kontrollera bilen vätska Vindrutespolare
  hur du tar bort trumman justering
  hur du tar bort repor på en bil
  hur man byter olja i en Chevy Cobalt
  hur man rengör bilen paneler sidodörr
  hur man spola kylaren i en Dodge Durango
  hur man byter bromsljus på en Saturn