hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Mitsubishi Eclipse

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Mitsubishi Eclipse

Utföra regelbundna underhåll, som att kontrollera dina slangar och klämmor för slitage och läckage, kommer att hjälpa din Mitsubishi Eclipse prestera bättre och spara reparera räkningar. Mekanik rekommenderar att du kontrollerar dina slangar och klämmor var 3 månader, eller varje gång du har din olja bytt
1
. .
Flytta Mitsubishi Eclipse till en väl upplyst område där du lätt kan se och nå motorrummet. Låt fordonet svalna innan du inspekterar slangar och klämmor så att du inte bränner dig själv.
2.
Hitta de övre och undre kylarslangar, som går från kylaren på motorn och från kylaren på ditt grenrör. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangarna löper från kylaren på baksidan av motorblocket, gör som slangarna bifogas insugningsröret.
3.
Använd dina händer att köra hela längden på varje slang . Var uppmärksam på hur slangen känns: det bör vara fast, inte mjuk eller smidig. Om den känns mjuk, eller så kan du enkelt nypa slangen med lite ge, måste den bytas ut.
4.
Nyp i slutet av varje slang och försöka känna åsar eller mellanrum inuti. Om du känner gropar eller åsar, att slangen inte från insidan och behöver bytas.
5.
Torka varje slang med en ren vit trasa för att avlägsna fett och olja så att du kan inspektera slangarna. Leta efter små sprickor och tårar. Byt ut alla slangar som har sådana brister i dem.
6.
Titta på varje klämma. Se till att de är tätt monterade och säkert hålla slangarna på plats, men inte så mycket att de nypa slangen. Använd en skruvmejsel för att dra åt eller lossa vid behov.
7.
Dra Mitsubishi Eclipse i ett område under vilken marken är ren och låt den gå i cirka fem minuter. Inspektera området under fordonet för att se om du kan se några tecken på läckage.
8.
Reinspect slangarna visuellt för att se om du ser några fukt eller tecken på läckage på klämmorna . Justera eller byt de delar detta.

Tips och varningar


 • kylslangen kan finnas på passagerarsidan av din motorrummet nära grenröret.
 • Varje gång du byter en slang i din Mitsubishi Eclipse, ersätta de klämmor som säkerställer att slangen på plats samtidigt.
 • Ta slangarna och klämmor med dig för att köpa ersättare så Du kan köpa exakt delar du behöver.
 • Det finns ett återkallande för Mitsubishi Eclipse eftersom det yttre lagret av bränsle returslangen inte är konstruerat på rätt sätt. Kontakta din återförsäljare för att ta reda på om ditt fordon är en del av denna återkallelse.
 • Mitsubishi Eclipse godkänt ett återkallande på grund av felaktig tillverkning av 2001 års överföring slangen. Ring din återförsäljare för att få denna slang bytas ut.
 • Mitsubishi Eclipse inlett ett annat minns för bränsleslangen i från 2001 till 2004 Eclipse grund av för stor press uppbyggd som kan orsaka slangen börjar läcka. Ring Mitsubishi på (800) 222-0037 för att få den utbytt.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan kontrollera en bils bromsvätska
  hur man inspektera däck på en dodge ram
  hur man byter en balsam bil luft
  hur man byter vindrutetorkare i en Cheva corvette
  hur man kan kontrollera för oljeläckage i motorn
  hur man installerar en strut
  hur man byta däck på en 1998 Camaro
  Hur identifiera frågor däckbuller
  hur man byter ett däck på en Polaris RANGER
  hur man byter olja i en 2009 toyota corolla