hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Mitsubishi 3000GT

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Mitsubishi 3000GT

Utföra grundläggande underhåll som att kontrollera dina slangar och klämmor för skador och läckage kommer att hjälpa din Mitsubishi 3000GT kör bättre och mer effektivt oavsett vilket år din bil är. Mekanik rekommenderar att du kontrollerar din slangar och klämmor gång var 3 månader
1
Hitta de övre och nedre kylarslangar, som går från kylaren på motorn och från kylaren på ditt grenrör. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
2.
Inspektera varje slang för sprickor, frisions eller små tårar. Om du hittar några, byt ut den skadade slangen omedelbart. Torka bort fett före Kontrollera dina slangar och klämmor så att du enkelt inspektera delarna.
3.
Kör ner händerna i slangarna för att se de känner fasta, inte mjuk eller böjligt. Om slangarna är mjuk, byta ut dem.
4.
Squeeze varje slang i båda ändar och uppmärksamma hur det känns. Om du kan känna upphöjningar när du nypa ändarna på slangen, det är en uppgift om att slangen inte från insidan och behöver bytas.
5.
Kontrollera ändarna av varje slangen för att se det är helt inkopplad och inte sakta glider gratis.
6.
Använd en skruvmejsel för trivsam upp klämmorna på slutet av varje slang. Beroende på året för din Mitsubishi 3000GT, behöver du en stjärnskruvmejsel eller skruvmejsel för att göra detta. Se till att klämman är ombonad men inte för hårt. Om du klämmorna för mycket, kan du skapa en tår i ytan av slangen.
7.
Starta bilen och flytta den till en ren och torr plats. Låt Mitsubishi 3000GT springa i ca 5 minuter, därefter inspektera underlaget. Om du ser flytande, har du en läcka. Inspektera slangar och klämmor igen, om nödvändigt, för att se om du kan avgöra var läckan kommer ifrån.

Tips och varningar


 • Kontrollera slangar och klämmor för slitage när bilen är kall.
 • När du byter ut alla slangar i din Mitsubishi 3000GT alltid tillbaka klämmorna som håller den på samma gång.
 • Mitsubishi 300GTF modellens vänster och höger framhjul sida bromsslang är benägen att spricka, vilket bromsvätska att läcka. Denna slang återkallades av Mitsubishi för årsmodeller 1991 till 1994. Kontakta din återförsäljare för att få denna slang bytas ut.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan minska en bils utsläpp genom avdunstning
  hur du håller din bil trunk snyggt
  hur man byter olja i en Ford Taurus
  hur man kan hantera stadigt ökande gaspriser
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Ford Taurus
  hur man inspektera en kompressor luftkonditionering
  hur man inspektera däck på en Acura Integra
  hur man roterar däck på en Subaru Outback
  hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Oldsmobile Alero
  hur man roterar däck på en Dodge Caravan