hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Mercury Cougar

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Mercury Cougar

Utföra grundläggande underhåll, som att kontrollera dina slangar och klämmor för skador och läckage, kommer att hjälpa din Mercury Cougar köra mer effektivt oavsett vilket år din bil är. Mekanik rekommenderar att du kontrollerar din slang och klämmor gång var 3 månader för att undvika fel
1
Hitta. . stora och små kylarslangar, som går från kylaren på motorn och från kylaren på ditt grenrör. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
2.
Inspektera varje slang för sprickor, frisions eller små tårar. Om du hittar några, måste slangen bytas ut omedelbart. Du kan behöva använda en trasa för att torka slangar och klämmor fri från fett och olja så att du kan bättre se deras ytor.
3.
Nyp i slutet av varje slang i din Mercury Cougar och försöka känna åsar eller luckor inne i slangen. Om du känner gropar eller åsar, att slangen inte från insidan och behöver bytas ut.
4.
Kör ner händerna i slangarna för att se de känner fasta, inte mjuk eller böjligt. Om slangarna i din Mercury Cougar är mjuk, ersätta dem för att förhindra ett misslyckande.
5.
Inspektera ändarna av slangarna för att se till att de är ordentligt på plats. Kontrollera klämmorna samtidigt se till att de är ombonad och håller slangen på plats utan att klämma den, vilket kan orsaka riva och läckor. Justera klammern med en skruvmejsel.
6.
Flytta Mercury Cougar till en ren, torr plats plats och låt den gå i flera minuter. Kolla sedan under bilen för tecken på läckage. Gör eventuella justeringar du behöver för att stoppa läckor.

Tips och varningar


 • utföra de inspektioner på din Mercury Cougar slangar och klämmor när bilen har suttit för en stund så motorrummet är coolt att undvika eventuella brännskador.
 • alltid tillbaka klämmorna när du byter en slang i din Mercury Cougar.
 • kylarslangen för Mercury Cougar varierar mycket från år till år. Se till att du tar den ursprungliga kylarslangen med dig när du köper en ersättningsprodukt för att säkerställa att du får rätt del.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan hoppa starta en bil för män
  hur man byter torkarbladen på intrepid dodge
  hur man smörja en trumma justering
  hur man byter till syntetisk motorolja
  hur man spola kylaren i en saturn ion
  hur man inspektera däck på en Cadillac Escalade
  hur man kan kontrollera en bils olja
  hur man kan kontrollera / fylla på batteriet Elektrolyten i ett Honda Prelude
  hur man navigerar under huven
  hur man kan spara på gas genom en enkel bil diagnostik