hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Mazda6

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Mazda6

Utföra grundläggande underhåll, som att kontrollera dina slangar och klämmor för skador och läckage, kommer att hjälpa din Mazda6 köra mer effektivt, oavsett vilket år din bil är. Mekanik rekommenderar att du kontrollerar dina slangar och klämmor gång var 3 månader för att undvika fel
1
Hitta. . övre och undre kylarslangar, som går från kylaren till motorn och från kylaren till grenröret. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
2.
Inspektera varje slang för sprickor, frisions eller små tårar. Om du hittar några, måste den felaktiga slangen omedelbart kan ersättas. Torka bort fett innan du kontrollerar så att du lätt inspektera delarna.
3.
Kör ner händerna i slangarna för att se de känner fasta, inte mjuk eller böjligt. Om slangarna är mjuk, ersätta dem för att förhindra ett misslyckande.
4.
Squeeze varje slang i båda ändar och uppmärksamma hur det känns. Om du kan känna upphöjningar när du nyper i ändarna, det är ett tecken på att slangen är inte från insidan och behöver bytas.
5.
Kolla slutet på varje slang för att säkerställa det är helt inkopplad och inte sakta glider gratis.
6.
Använd en skruvmejsel för trivsam upp klämmorna på slutet av varje slang. Beroende på det år du Mazda6 behöver du en stjärnskruvmejsel eller skruvmejsel för att göra detta. Se till att klämman är ombonad men inte för hårt. Om du klämmorna för mycket, kan du orsaka en tår eller slita i ytan på slangen.
7.
Starta bilen och flytta den till en plats som är torr och ren. Låt Mazda6 springa i ca 5 minuter, därefter inspektera underlaget. Om du ser flytande, har du en läcka.
8.
Kontrollera slangar och klämmor igen för att se om du kan avgöra var läckan kommer ifrån. Känn på slangarna igen för att hitta källan till fukt. Byt att slang och klämma.

Tips och varningar


 • Kontrollera slangar och klämmor för slitage när bilen är kall.
 • När du byter ut alla slangar i din Mazda6 alltid tillbaka klämmorna som håller den på samma gång.
 • Några 2006 Mazda6 ta en kylvätska läcka från kylaren sub slangen. Om du upplever detta, kontakta din återförsäljare för instruktioner. Det finns en teknisk tjänst bulletin på detta problem.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter olja i bilen
  hur man kan återställa en bils lack
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Kia Spectra
  hur man rengör trumman justering
  hur du justerar kopplingen i en Toyota Camry
  hur man kan anpassa en kamrem
  hur man byter torkarbladen på en Dodge Caravan
  hur man byter glödlampor bakljus på din bil
  hur man fixar ett trasigt makt fönster
  hur ändrar vätskan Vindrutespolare i en Acura Integra