hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Lincoln Navigator

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Lincoln Navigator

Utföra grundläggande underhåll, som att kontrollera dina slangar och klämmor för skador och läckage, kommer att hjälpa din Lincoln Navigator fungerar mer effektivt oavsett vilket år din bil är. Mekanik rekommenderar att du kontrollerar dina slangar och klämmor gång var 3 månader för att undvika misslyckanden på vägen
1
<. . br> Hitta den övre och undre kylarslangar, som går från kylaren till motorn och från kylaren till grenröret. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
2.
Inspektera varje slang för sprickor, frisions eller små tårar. Söka någon av dessa innebär att slangen behöver bytas omedelbart. Torka bort fett före Kontrollera dina slangar och klämmor så att du enkelt inspektera delarna.
3.
Kör ner händerna i slangarna för att se de känner fasta, inte mjuk eller böjligt. Om slangarna är mjuk, byt ut dem för att förhindra ett misslyckande.
4.
Squeeze varje slang i båda ändar och uppmärksamma hur det känns. Om du kan känna upphöjningar när du nypa ändarna på slangen, det är en indikation på att det är inte från insidan och behöver bytas.
5.
Kontrollera ändarna på varje slang till se det är helt inkopplad och inte sakta glider gratis.
6.
Använd en skruvmejsel för trivsam upp klämmorna på slutet av varje slang. Beroende på det år du Lincoln Navigator, behöver du en stjärnskruvmejsel eller skruvmejsel för att göra detta. Se till att klämman är ombonad men inte för hårt. Om du klämmorna för mycket, kan du skapa en tår eller reva i ytan på slangen.
7.
Starta bilen och flytta den till en plats som är torr och ren. Låt Lincoln Navigator springa i ca 5 minuter, därefter inspektera underlaget. Om du ser flytande, har du en läcka.
8.
Kontrollera slangar och klämmor igen för att avgöra var läckan kommer ifrån. Känn på slangarna igen för att hitta källan till fukt. Byt ut den defekta slang och klämma.

tips och varningar


 • Kontrollera slangarna och klämmor för slitage då bilen är cool.
 • När du byter ut någon slang i din Lincoln Navigator, byt alltid klämmorna som håller den på samma gång.
 • kylarslangen för 1998 och 1999 Lincoln Navigator modeller är betydligt längre än de andra. Kontrollera att du väljer korrekt kylarslangen på bilen.
 • Vissa 2007 Lincoln Navigators med 5. 4L motor återkallades på grund av en felaktig bränsleslangen. Kontakta din återförsäljare för att ta reda på om ditt fordon skall underhållas.


 • Relaterade artiklar


  hur man kontrollerar lufttrycket i däcken
  hur man roterar däck på en Mitsubishi Eclipse
  hur man får bilen exteriörlack leveranser
  hur man byter torkarbladen på en Ford Taurus
  hur man rengör din motorrummet
  hur man byter batteri i en Toyota Corolla
  hur man ladda luftkonditionering med freon i en Kia Spectra
  hur du lägger transmissionsolja till bil
  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Nissan Maxima
  hur man rengör en bilmotor