hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Kia Spectra

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Kia Spectra

Utföra regelbundna underhåll, som att kontrollera dina slangar och klämmor för slitage och läckage, kommer att hjälpa din Kia Spectra prestera bättre och spara pengar på reparationer räkningar. Mekanik rekommenderar att du kontrollerar dina slangar och klämmor var 3 månader, eller vid varje oljebyte
1
. . Flytta Kia Spectra till en väl upplyst område där du lätt kan se och nå motorrummet. Låt fordonet svalna innan du inspekterar slangar och klämmor så att du inte bränner dig själv under kontrollprocessen.
2.
Hitta de övre och undre kylarslangar, som går från kylaren till motorn och från kylaren till grenröret. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
3.
Använd dina händer för att köra fulla längden på varje slang . Var uppmärksam på hur slangen känns: det bör vara fast, inte mjuk eller smidig. Om du känner mjukhet eller så kan du enkelt nypa slangen med lite ge, måste den bytas ut.
4.
Nyp i slutet av varje slang och försöka känna åsar eller mellanrum inuti. Om du känner gropar eller åsar, att slangen inte från insidan och behöver bytas.
5.
Torka varje slang med en ren vit trasa för att avlägsna fett och olja så att du kan inspektera slangarna. Leta efter små sprickor och tårar. Byt ut alla slangar som har sådana brister i dem.
6.
Titta på varje klämma. Se till att de sitter åt och håller fast slangarna på plats, men är inte så hårt de klämmer in i slangen. Använd en skruvmejsel för att dra åt eller lossa klämmorna som behövs.
7.
Dra Kia Spectra i ett rent, torrt och låt den gå i cirka 5 minuter. Inspektera området under fordonet för tecken på läckage.
8.
Reinspect slangarna för fukt eller något tecken på läckage vid klämmorna. Justera eller byt de delar detta.

Tips och varningar


 • Varje gång du byter en slang i din Kia Spectra, ersätta de klämmor som säkrar att slangen vid samma gången.
 • Var särskilt uppmärksam på kylarslangen i Kia Spectra modell åren 2003 till 2007, som storlek och form varierar mycket. Ta din gamla kylarslang med dig för att du köper rätt ersättning.


 • Relaterade artiklar


  hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Cheva Silverado
  hur man byter batteri i en Ford F-serie
  hur du kontrollerar bilens batterivätska
  hur man ser på överföring vätskenivån i bilen
  hur man väljer ett bolag Auto Transport
  hur man håller fukt ur en bil mugghållare
  hur man kan övervaka din hastighet med en trasig hastighetsmätare.
  hur man byter en fläktrem på en 1989 chevy nyck klassiker
  hur man förlänga livslängden för ett bilbatteri
  hur du ställer in lås på automatisk på en Plymouth Voyager