hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Hyundai Sonata

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Hyundai Sonata

Utföra grundläggande underhåll, som att kontrollera dina slangar och klämmor för skador och läckage, kommer att hjälpa din Hyundai Sonata köra mer effektivt oavsett vilket år din bil är. De flesta mekanik rekommenderar att du kontrollerar dina slangar och klämmor gång var 3 månader för att undvika fel
1
Sök. . den övre och undre kylarslangar, som går från kylaren på motorn och från kylaren på ditt grenrör. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangarna löper från kylaren på baksidan av motorblocket, gör som slangarna bifogas insugningsröret.
2.
Inspektera varje slang för sprickor, frisions eller liten tårar. Om du hittar några skadade slangar, måste du ersätta dem omedelbart. Torka bort fettet innan du kontrollerar din slangarna och klämmor så att du enkelt inspektera delarna.
3.
Kör ner händerna i slangarna och kontrollerar att de känner sig fast, inte mjuk eller smidig. Om slangarna är mjuk, byt ut dem för att förhindra ett misslyckande.
4.
Squeeze varje slang i båda ändar och uppmärksamma hur det känns. Om du kan känna upphöjningar när du nypa ändarna på slangen, det är en indikation slangen inte från insidan och behöver bytas.
5.
Kontrollera ändarna på varje slang att se till att det till fullo är ansluten och inte sakta glider gratis.
6.
Använd en skruvmejsel för trivsam upp klämmorna på slutet av varje slang. Beroende på det år du Hyundai Sonata, behöver du en stjärnskruvmejsel eller skruvmejsel för att göra detta. Se till att klämman är ombonad men inte för hårt. Om du klämmorna för mycket, kan du skapa en tår eller reva i ytan på slangen.
7.
Starta bilen och flytta den till en plats som är torr och ren. Låt Hyundai Sonata springa i ca 5 minuter, därefter inspektera underlaget. Om du ser flytande, har du en läcka.
8.
Kontrollera slangar och klämmor igen för att se om du kan avgöra var läckan kommer ifrån. Känn på slangarna igen för att hitta källan till fukt. Byt ut defekta slangar och klämmor.

Tips och varningar


 • Kontrollera slangar och klämmor för slitage då bilen är kall.
 • När du byter ut en slang i din Hyundai Sonata alltid tillbaka klämmorna som håller den på samma gång.
 • vill ersätta den nedre slangen servostyrning på en 2000 Sonata, måste du placera bilen i en hiss för att få tillräckligt utrymme för att ta bort den befintliga slangen. Stöttning upp det är inte sannolikt att ge tillräckligt utrymme för detta förfarande.
 • Inspektera klämfjädern på bypass-slangen i ett 1989 Sonata. Det måste roteras bort från Bränslematningsslang. Du bör också noga inspektera slangen bränsletillförseln för skador orsakade av kontakt med fjäderklämma.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Oldsmobile Alero
  hur man byter batteri i en Pontiac Grand Am
  hur du tar bort en frusen torkarblad ordentligt
  hur man byter vindrutetorkare i en Chrysler Sebring
  hur du gör din egen luftrenare fordon luft.
  hur du lägger differential fram vätska
  hur man använder ett vattenlöst biltvätt
  hur man rengör en bilmotor
  hur man fixar bucklor på plast stötfångare täcker
  hur man rengör och installera nya broms rotorer på en bil