hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Hyundai Santa Fe

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Hyundai Santa Fe

Utföra grundläggande underhåll, som att kontrollera dina slangar och klämmor för skador och läckage, kommer att hjälpa din Hyundai Santa Fe arbeta mer effektivt, oavsett vilket år din bil är. Mekanik rekommenderar att du kontrollerar dina slangar och klämmor gång var 3 månader för att undvika fel
1
Inspektera varje slang för sprickor, frisions eller små tårar. Om du hittar några, byta ut den felaktiga slangen omedelbart. Du kan behöva använda en trasa för att torka slangar och klämmor fri från fett och olja så att du kan bättre se sina ytor.
2.
Nyp i slutet av varje slang i din Santa Fe och försöka känna åsar eller mellanrum inuti. Om du känner gropar eller åsar, att slangen inte från insidan och behöver bytas.
3.
Kör ner händerna i slangarna för att kontrollera att slangarna känns fasta, inte mjuka eller böjligt. Om slangarna för din Hyundai Santa Fe är mjuk, ersätta dem för att förhindra ett misslyckande.
4.
Inspektera ändarna av slangarna för att se till att de är ordentligt på plats. Kontrollera klämmorna samtidigt se till att de är ombonad och håller slangen på plats utan att klämma den, vilket kan orsaka riva och läckor. Justera klammern med en skruvmejsel.
5.
Flytta Hyundai Santa Fe på ren, torr plats och låt den gå i flera minuter. Kolla sedan under bilen för tecken på läckage. Kontrollera slangarna igen för tecken på läckage och skador, och göra eventuella justeringar måste du stoppa läckor.

Tips och varningar


 • Kontrollera din Santa Fe's slangar och klämmor när motorrummet är sval.
 • alltid tillbaka klämmorna när du byter en slang i din Chevy Impala.
 • Ta slangar och klämmor med dig till Biltema för att hitta den exakta reservdelar till din Chevy Impala.
 • Hyundai rekommenderar du ta bort klämman som håller batteriet och byt den med en plast slips för att förhindra skador på nedre kylarslangen under 2001 till 2006 Santa Fe modeller.


 • Relaterade artiklar


  hur man spola kylaren i en Nissan Maxima
  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Pontiac Grand Am
  hur man får bilen exteriörlack leveranser
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Chevy Impala
  hur man kan kontrollera däckens mönsterdjup
  hur man håller i en bil ren
  hur man använder en bil punkt fil
  hur koppla bort batteriet från en bil generator
  hur man installerar stänkskydd
  hur ändrar stuga luftfilter i en Nissan