hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Honda Accord

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Honda Accord

Utföra grundläggande underhåll som att kontrollera dina slangar och klämmor för skador och läckage kommer att hjälpa din Honda Accord köra mer effektivt, oavsett vilken årsmodell du har. Mekanik rekommenderar att du kontrollerar din slangar och klämmor gång var 3 månader för att undvika misslyckanden på vägen
1
Vänta på din bil svalna, om nödvändigt, innan du kontrollera din slangar och klämmor för slitage. Torka bort fett från din slangar och klämmor så att du enkelt kan inspektera delarna.
2.
Kontrollera varje slang för sprickor, frisions eller små tårar. Om du hittar några skadade slangar, måste du ersätta dem omedelbart.
3.
Kör ner händerna i slangarna för att se de känner fasta, inte mjuk eller böjligt. Om slangarna är mjuk, ersätta dem för att förhindra ett misslyckande.
4.
Squeeze varje slang i båda ändar och uppmärksamma hur det känns. Försök att avgöra om du kan känna upphöjningar när du nypa ändarna av slangen. Det är en indikation slangen inte från insidan och behöver bytas ut.
5.
Kolla slutet på varje slang för att säkerställa att de fullt ut är ansluten och inte sakta glider gratis.
6.
Använd en skruvmejsel att ombonade upp klämmorna på slutet av varje slang. Beroende på det år du Honda Accord, behöver du en stjärnskruvmejsel eller skruvmejsel för att uppnå detta. Se till att klämman är ombonad men inte för hårt. Om du klämmorna alltför mycket, kan du skapa en tår eller reva i ytan av slangen.
7.
Starta bilen och flytta den till en plats som är torr och ren så Du kan se om det finns någon läcka. Låt Honda Accord gå under ca 5 minuter, därefter inspektera underlaget. Om du ser flytande, har du en läcka.
8.
Se över slangar och klämmor igen om så krävs, för att se om du kan avgöra var läckan kommer ifrån. Använd dina händer för att köra ner slangen för att känna efter källan till fukt. Byt ut slangen och klämma på samma gång.

Tips och varningar


 • övre och undre kylarslangar går från kylaren till motorn, och från kylaren till grenröret. Din kylslangen kan finnas på passagerarsidan av din motorrummet nära grenröret.
 • Inspektera din värmare slangar, som löper från kylaren till baksidan av motorblocket.
 • Din kylslangen går från din radiator till din insugningsrör. Kontrollera också slangar bifogas insugningsröret.
 • Kontrollera slangar conditioning dränering underifrån bilen på botten av brandväggen. Klart det med en tunn tråd om du hittar vatten i kupén.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter vindrutetorkare på en Dodge Durango
  hur man smörja pluggar och sladdar på ett fördelarlock
  hur man blåsa upp däck
  hur du tar en bil isär
  hur man fixar en motor kylvätska läcka
  hur man får sprayfärg av en bil
  hur man spola vätska servostyrning
  hur man rengör din motorrummet
  hur man hittar rätt däcktryck för bildäck
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Ford F-serie