hur man leta efter förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Oldsmobile Alero

hur man leta efter förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Oldsmobile Alero

Utföra grundläggande underhåll, som att kontrollera dina slangar och klämmor för skador och läckage, kommer att hjälpa din Oldsmobile Alero köra mer effektivt oavsett vilket år din bil är. Mekanik rekommenderar att du kontrollerar dina slangar och klämmor gång var 3 månader
1
Hitta de övre och nedre kylarslangar, som går från kylaren till motorn och ur kylaren till grenröret. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
2.
Inspektera varje slang för sprickor, frisions eller små tårar. Om du hittar några, byt slangen omedelbart. Du kan behöva använda en trasa för att torka slangar och klämmor fri från fett och olja så att du kan se dem bättre.
3.
Nyp i slutet av varje slang i din Alero och försök att känna åsar eller mellanrum inuti. Om du känner gropar eller åsar, att slangen inte från insidan och behöver bytas ut.
4.
Kör ner händerna i slangarna för att se de känner fasta, inte mjuk eller böjligt. Om slangarna är mjuk, byt ut dem för att förhindra ett misslyckande. Slangarna på en Oldsmobile Alero bör företaget till kontakt, inte mjuk alls.
5.
Inspektera ändarna av slangarna för att se till att de är ordentligt på plats. Kontrollera klämmorna samtidigt se till att de håller slangen sitter stadigt på plats utan att klämma den, vilket kan orsaka riva och läckage.
6.
Flytta Oldsmobile Alero till en ren, torr plats och låt den gå i flera minuter. Kontrollera om det finns tecken på läckage under bilen, och göra justeringar som behövs.

Tips och varningar


 • Kontrollera Alero slangar medan motorrummet är cool.
 • alltid tillbaka klämmorna när du byter en slang i din Oldsmobile Alero.
 • radiatior slangen för Oldsmobile Alero årsmodellerna 1991 till 2004 varierar mycket i form och storlek. Ta din befintliga kylarslang med dig för att köpa ett nytt.
 • Var särskilt uppmärksam på värmaren slangen i från 1999 till 2000 Oldsmobile Alero modeller, eftersom det har en tendens att lossna på grund av en klämma misslyckande.


 • Relaterade artiklar


  hur du håller din bils färg dammfritt
  hur man rengör en rostig bensintank
  hur man roterar däck på en Pontiac Bonneville
  hur man rengör en bil instrumentbräda
  hur man spola kylaren i en toyota tundra
  hur man installera komponenterna i en distributör mössa
  hur man hittar en bils avgassystem
  hur man roterar däck på en Hyundai Santa Fe
  hur man byter batteri i en Plymouth neon
  Hur man sköter om bil fälgar