hur man leta efter förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Jeep Grand Cherokee

hur man leta efter förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Jeep Grand Cherokee

Utföra grundläggande underhåll, som att kontrollera dina slangar och klämmor för skador och läckage, kommer att hjälpa din Jeep Grand Cherokee köra bättre och mer effektivt oavsett vilket år din bil är. Mekanik rekommenderar att du kontrollerar dina slangar och klämmor gång var 3 månader för att undvika fel
1
Hitta. . övre och undre kylarslangar, som går från kylaren till motorn och från kylaren till grenröret. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
2.
Inspektera varje slang för sprickor, frisions eller små tårar. Om du hittar några, byt slangen omedelbart. Du kan behöva använda en trasa för att torka slangar och klämmor fri från fett och olja så att du kan bättre se ytorna.
3.
Nyp i slutet av varje slang i din Cherokee och Försök att känna åsar eller mellanrum inuti. Om du känner gropar eller åsar, att slangen inte från insidan och behöver bytas ut.
4.
Kör ner händerna i slangarna för att se de känner fasta, inte mjuk eller böjligt. Om slangarna är mjuk, byt ut dem för att förhindra ett misslyckande. Slangarna på en Jeep Grand Cherokee bör företaget till kontakt, inte mjuk alls.
5.
Inspektera ändarna av slangarna för att se till att de är ordentligt på plats. Kontrollera klämmorna samtidigt se till att de är ombonad och håller slangen på plats men utan att klämma i slangen vilket kan orsaka riva och läckage.
6.
Flytta Jeep Grand Cherokee till en ren, torr plats och låt den gå i flera minuter. Kolla sedan under jeep för tecken på läckage. Gör eventuella justeringar måste du stoppa läckor.

Tips och varningar


 • Kontrollera din Cherokee's slangar och klämmor när Jeepens motorrummet är cool.
 • Byt alltid klämmorna när du byter en slang i din Jeep Grand Cherokee.
 • Ta slangar och klämmor med till auto leverans butik för att hitta den exakta reservdelar.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter vindrutetorkare i en GMC Sierra
  hur man kontrollerar lufttrycket i däcken
  hur man byter batteri i en VW Passat
  hur man bygger en förgasare
  hur man gör med begagnad bil olja
  hur man rengör buggar bort av din bil.
  hur man spola kylaren i en Mazda6
  hur man roterar däck på en geo tracker
  Hur man monterar och ta bort en fördelarlocket
  hur man håller bromsdamm fastnar på aluminium fälgar