hur man leta efter förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Honda CR-V

hur man leta efter förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Honda CR-V

Utföra regelbundna underhåll som att kontrollera dina slangar och klämmor för slitage och läckage kommer att hjälpa din Honda CR-V prestera bättre och spara pengar på reparationer räkningar. De flesta mekanik rekommenderar att du kontrollerar dina slangar och klämmor var 3 månader eller vid varje oljebyte
1
Flytta. . Honda CR-V i en väl upplyst område där du enkelt kan se och nå motorrummet. Låt fordonet svalna innan du inspekterar slangar och klämmor så att du inte bränner dig själv under kontrollprocessen.
2.
Hitta de övre och undre kylarslangar, som går från kylaren till motorn och från kylaren till grenröret. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
3.
Använd dina händer för att köra fulla längden på varje slang . Var uppmärksam på hur slangen känns: det bör vara fast, inte mjuk eller smidig. Om du känner mjukhet eller så kan du enkelt nypa slangen med lite ge, måste den bytas ut.
4.
Nyp slutet av varje slang och försöka känna åsar eller mellanrum inuti. Om du känner gropar eller åsar, att slangen inte från insidan och behöver bytas.
5.
Torka varje slang med en ren vit trasa för att avlägsna fett och olja så att du kan bättre inspektera ytan på slangarna. Leta efter små sprickor och tårar. Byt ut alla slangar som har sådana brister i dem.
6.
Titta på varje enskild klämma. Se till att de sitter åt och håller fast slangarna på plats, men är inte så hårt de klämmer in i slangen. Använd en skruvmejsel för att dra åt eller lossa klämmorna som behövs.
7.
Dra Honda CR-V i en ren och torr yta och låt den gå i ca 5 minuter. Inspektera området under fordonet på tecken på läckage.
8.
Reinspect på slangarna till fukt eller något tecken på läckage vid klämmorna. Justera eller byt de delar detta.

Tips och varningar


 • Varje gång du byter en slang i din Honda CR-V, byt klämmor att fästa slangen på samtidigt.
 • Ta slangar och klämmor med dig för att köpa ersättare så att du får exakt delar du behöver.
 • kylarslangen för Honda CR-V 1997-2001 är betydligt större än andra modeller. Det kan kapas för att passa. För 2002-2006 är antingen en J-formad slang eller en slang som svänger åt sidan.


 • Relaterade artiklar


  hur man i detalj ett upplyft pickup
  hur man håller bromsvätska från bil lackering
  hur man byter vindrutetorkare i en Acura Integra
  hur man skyddar bilen vinyl och plast
  hur man rengör bilens motor.
  hur ändrar vätskan Vindrutespolare i en toyota tundra
  hur man kan minska föroreningarna vid sprutmålning ett fordon
  hur man byter en trasig bil säkring
  Hur man testar bil ljus
  hur man kan förebygga skeva skivor på din bil, lastbil eller motorcykel