hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en geo tracker

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en geo tracker

Utföra regelbundna underhåll, som att kontrollera dina slangar och klämmor för slitage och läcker, kommer att hjälpa din Geo Tracker prestera bättre och spara pengar på reparationer räkningar. Mekanik rekommenderar att du inspekterar din slangar och klämmor var 3 månader, eller vid varje oljebyte
1
. Flytta Geo Tracker i en väl upplyst område där du enkelt kan se och nå motorrummet. Låt fordonet svalna innan du inspekterar slangar och klämmor så att du inte bränner dig själv under kontrollprocessen.
2.
Använd dina händer för att köra fulla längden på varje slang. Var uppmärksam på hur slangen känns: det bör vara fast, inte mjuk eller smidig. Om du känner dig mjukhet, eller du enkelt kan nypa slangen med lite ge, måste den bytas ut.
3.
Nyp i slutet av varje slang och försöka känna åsar eller mellanrum inuti den slang. Känsla gropar eller vallar innebär att slangen är inte från insidan och behöver bytas.
4.
Torka varje slang med en ren vit trasa för att avlägsna fett och olja så att du kan okulärbesiktiga slangarna. Leta efter små sprickor och tårar. Byt ut alla slangar som har sådana brister i dem.
5.
Titta på varje enskild klämma. Se till att de är tätt monterade och säkert hålla slangarna på plats men inte så mycket att klämmor är klämmande i slangen. Använd en skruvmejsel för att dra åt eller lossa vid behov.
6.
Dra Geo Tracker i ett område under vilken marken är ren och låt den gå i ca 5 minuter. Inspektera området under fordonet för att se om du kan se några tecken på läckage.
7.
Reinspect slangarna visuellt för att se om du ser några fukt eller tecken på läckage vid klämmorna. Justera eller byt de delar detta.

Tips och varningar


 • din övre och undre kylarslangar går från kylaren till motorn, och från radiatorn till ditt avgassystem grenrör.
 • kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Din kylslangen kan finnas på passagerarsidan av din motorrummet nära grenröret.
 • Värmeslangarna löpa från din radiator på baksidan av motorblocket, precis som slangarna bifogas insugningsröret.
 • Geo Trackers med automatisk växellåda har ofta en ventilationsslang som kommer från överföringen fall eller överföringen. Den andra änden av denna slang är inte knuten till något, och får eller inte får ha en liten tuss.
 • Gates stil radiator för Geo Tracker år 1996 till 1997 är mycket större än normalt. Dubbel kontrollera att du använder rätt slang.


 • Relaterade artiklar


  hur man roterar däck på en Cheva corvette
  hur du justerar kopplingen i en Chevy Cobalt
  hur detalj din bil att hålla den letar helt nya
  hur man byter ett däck på en Polaris RANGER
  hur man väljer ett bolag Auto Transport
  hur man tvinnas bilbälte
  hur man hittar en butik bil målning
  hur man byter olja i en Chrysler Town & Country
  hur du håller din bil ren
  hur man kan förlänga livslängden på din torkarblad bilens vindruta blad