hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en geo metro

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en geo metro

Utföra grundläggande underhåll, som att kontrollera dina slangar och klämmor för skador och läckage, kommer att hjälpa din Geo Metro köra mer effektivt oavsett vilket år din bil är. Mekanik rekommenderar att du kontrollerar dina slangar och klämmor gång var 3 till 6 månader för att undvika misslyckanden på vägen. Var noga med att kontrollera när bilen är kall
1
Inspektera varje slang för sprickor, frisions eller små tårar. Söka någon av dessa innebär att slangen behöver bytas omedelbart. Torka bort fett före Kontrollera dina slangar och klämmor så att du enkelt inspektera delarna.
2.
Kör ner händerna i slangarna för att kontrollera att slangarna känna företaget, inte mjuk eller smidig. Om slangarna är mjuk, ersätta dem för att förhindra ett misslyckande.
3.
Squeeze varje slang i båda ändar och uppmärksamma det känns. Försök att avgöra om du kan känna upphöjningar när du nypa ändarna av slangen. Det är ett tecken på att slangen är inte från insidan och behöver bytas ut.
4.
Kontrollera ändarna på varje slang för att se den helt är ansluten och inte sakta glider gratis.
5.
Använd en skruvmejsel för trivsam upp klämmorna på slutet av varje slang. Beroende på det år du Geo Metro, behöver du en stjärnskruvmejsel eller en skruvmejsel för att åstadkomma detta. Se till att klämman är ombonad men inte för hårt. Om du klämmorna för mycket, kan du skapa en tår eller reva i ytan på slangen.
6.
Starta bilen och flytta den till en plats som är torr och ren så kan du se om det finns någon läcka. Låt Geo Metro pågå i cirka 5 minuter, därefter inspektera underlaget. Om du ser flytande, har du en läcka.
7.
Kontrollera slangar och klämmor igen för att se om du kan avgöra var läckan kommer ifrån. Använd dina händer för att köra ner slangen för att känna efter källan till fukten.

Tips och varningar


 • övre och undre kylarslangar löpa från kylaren till motor, och från radiatorn till grenröret.
 • kylslangen går från din radiator till insugningsrör, och kan finnas på passagerarsidan av din motorrummet nära grenröret.
 • Värmeslangarna köras från din radiator på baksidan av motorblocket, samt slangar bifogas insugningsröret.
 • kylarslangen för Geo Metro åren 1989 till 1994 är egentligen två slangar i samband med en klämma.
 • När du byter ut alla slangar i din Geo Metro alltid tillbaka klämmorna som håller den på samma gång.


 • Relaterade artiklar


  hur man organiserar en bil
  hur du tar bort envisa fläckar från bilens exteriör
  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Cheva lavin
  hur man byter torkarbladen på en VW Beetle
  hur man kan minska utsläpp från fordon
  hur man kan kontrollera för bil läcker
  hur man glidmedel fastrostade delar
  hur man rengör din bil
  hur man byter batteri i en Mercury Cougar
  hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Honda CR-V