hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en ford explorer

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en ford explorer

Utföra regelbundna underhåll, som att kontrollera dina slangar och klämmor för slitage och läcker, kommer att hjälpa din Ford Explorer prestera bättre och spara pengar på reparationer räkningar. Mekanik rekommenderar att du kontrollerar dina slangar och klämmor var 3 månader
1
Flytta Ford Explorer till en väl upplysta området där du enkelt kan se och nå motorrummet. Låt fordonet svalna innan du inspekterar slangar och klämmor så att du inte bränner dig under inspektionen.
2.
Använd dina händer för att köra fulla längden på varje slang. Var uppmärksam på hur slangen känns, bör det vara fast, inte mjuk eller smidig. Om du känner mjukhet eller så kan du enkelt nypa slangen med lite ge, måste den bytas ut.
3.
Nyp i slutet av varje slang och försöka känna åsar eller mellanrum inuti slang. Känsla gropar eller vallar innebär att slangen är inte från insidan och behöver bytas.
4.
Torka varje slang med en ren vit trasa för att avlägsna fett och olja så att du kan visuellt inspektera slangarna. Leta efter små sprickor och tårar. Byt ut alla slangar som har sådana brister i dem.
5.
Titta på varje enskild klämma. Se till att de är tätt monterade och säkert hålla slangarna på plats men inte så mycket att klämmor är klämmande i slangen. Använd en skruvmejsel för att dra åt eller lossa vid behov. Varje gång du byter en slang i din Explorer, byt ut klämmorna som säkerställer att slangen på plats vid samma tidpunkt.
6.
Dra Ford Explorer i ett område under vilken marken är ren och låt den gå i ca 5 minuter. Inspektera området under fordonet för att se om du kan se några tecken på läckage.
7.
Reinspect slangarna för att se om du ser några fukt eller tecken på läckage vid klämmorna. Justera eller byt de delar detta.

Tips och varningar


 • övre och undre kylarslangar går från kylaren till motorn och från kylaren till avgasrör .
 • kylslangen körs från kylaren till insugningsrör, och kan finnas på passagerarsidan av din motorrummet nära grenröret.
 • Värmeslangarna köras från din radiator på baksidan av motorblocket, precis som de slangar som bifogas insugningsröret.
 • I vissa fall servostyrning tryckslangen i Utforskaren har omdirigerats i motorrummet. Det kan vara igång under kompressorn och loopas tillbaka och bakom ramen horn med en klämma för att fästa den ur vägen.
 • För Ford Explorers med farthållare, kontrollera slangen som går från vakuum kapseln farthållaren för läckage och slitage. Läckor i denna slang är vanligare år 1990 modeller av Explorer.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar skär bil torkare
  hur man sätter kedjor däck snö på bilar på enkelt sätt
  hur man installerar ny motorcykel grepp
  hur du justerar kopplingen i en ford explorer
  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Kia Spectra
  hur man kan eliminera kräkas lukt från en bil
  hur man byter vindrutetorkare på en Honda Prelude
  hur man spola kylaren i en Cheva Silverado
  hur man gör en bil ser ut som en racerbil
  hur du justerar kopplingen i en geo metro