hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en dodge ram

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en dodge ram

Utföra grundläggande underhåll, som att kontrollera dina slangar och klämmor för skador och läckage, kommer att hjälpa din Dodge Ram lastbil körs mer effektivt, oavsett vilket år din bil är. Enligt de flesta mekanik, bör du kontrollera din slangar och klämmor varje gång du byta olja
1
Hitta de två kylarslangar som går från kylaren till motorn, de två Värmeslangarna som löper från kylaren till baksidan av motorblocket, och slangarna bifogas insugningsröret.
2.
Inspektera varje slang för sprickor, frisions eller små tårar. Om du hittar några, måste slangen bytas ut omedelbart. Torka bort fett före Kontrollera dina slangar och klämmor så att du enkelt kontrollera delarna.
3.
Kör ner händerna i slangarna för att se de känner fasta, inte mjuk eller böjligt. Om slangarna är mjuk, ersätta dem för att förhindra brott.
4.
Squeeze varje slang i båda ändar och uppmärksamma hur slangen känns. Om du kan känna upphöjningar när du nypa ändarna på slangen, eftersom det är en indikation slangen inte från insidan och behöver bytas ut.
5.
Kontrollera ändarna på varje slang för att se den helt är ansluten och inte sakta glider gratis.
6.
Använd en skruvmejsel för trivsam upp klämmorna på slutet av varje slang. Beroende på det år du Dodge Ram, behöver du en stjärnskruvmejsel eller skruvmejsel för att göra detta. Se till att klämman är ombonad men inte för hårt. Om du klämmorna för mycket, kan du skapa en tår eller reva i ytan på slangen.
7.
Starta bilen och flytta den till en plats som är torr och ren. Låt Dodge Ram gå under ca 5 minuter, därefter inspektera underlaget. Om du ser flytande, har du en läcka.
8.
Se över slangar och klämmor igen, om nödvändigt, för att försöka platsen där läckan kommer ifrån. Kör ner händerna slangen igen för att känna till källan av fukt, och ersätta den felaktiga slang och klämma.

Tips och varningar


 • När du byter ut alla slangar i din Dodge Ram alltid tillbaka klämmorna som håller den på samma gång. Ta slangen och klämmor med dig så att du kan köpa rätt delar att ersätta dem med.
 • Notera att kylsystem använda konstant klämmor spänning slangen att fästa slangarna. Ta bort och installera dessa klämmor kräver verktyg Number 6094, eller HPC-20.
 • Var noga med att kontrollera när din lastbil är cool.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar halogenlampor dimma
  hur man justera en lastbils monteringsbultar
  hur du utför grundläggande besiktning
  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i ett Saturn Vue
  hur du testar din chocker
  hur du gör din egen oktan booster.
  hur man byter ett tändningslås
  hur du justerar kopplingen i en Plymouth neon
  hur grön rengöra din bil
  hur man avgör om en bil nyckel har ett elektroniskt chip