hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Ford Focus

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Ford Focus

Utföra regelbundna underhåll, som att kontrollera dina slangar och klämmor för slitage och läcker, kommer att hjälpa din Ford Focus prestera bättre och spara pengar på reparationer räkningar. Mekanik rekommenderar generellt att du har granskat dina slangar och klämmor när du är under huven, eller var 3 månader
1

Flytta Ford Focus i ett väl upplyst område där du lätt kan se och nå motorrummet. Låt fordonet svalna innan du inspekterar slangar och klämmor så att du inte bränner dig själv under kontrollprocessen.
2.
Kontrollera de två kylarslangar som går från kylaren till motorn, de två Värmeslangarna som löper från kylaren till baksidan av motorblocket, och slangar är knutna till insugningsröret.
3.
Använd dina händer för att köra fulla längden på varje slang. Var uppmärksam på hur slangen känns: det bör vara fast, inte mjuk eller smidig. Om du känner mjukhet eller så kan du enkelt nypa slangen med lite ge, måste den bytas ut.
4.
Nyp i slutet av varje slang och försöka känna åsar eller mellanrum inuti slang. Om du känner gropar eller åsar, att slangen inte från insidan och behöver bytas.
5.
Torka varje slang med en ren vit trasa för att avlägsna fett och olja så att du kan bättre se slangarna. Leta efter små sprickor och tårar. Byt ut alla slangar som har sådana brister i dem.
6.
Titta på varje enskild klämma. Se till att de är tätt monterade och säkert håller slangarna på plats, men inte så mycket att de nypa i slangen. Använd en skruvmejsel för att dra åt eller lossa vid behov klämmorna efter behov.
7.
Dra Focus till ett område där marken är ren och låt den gå i cirka 5 minuter. Sedan inspektera området under fordonet för tecken på att läcka.
8.
Reinspect slangarna, letar efter fukt eller något tecken på läckage vid klämmorna. Justera eller byt de delar detta.

Tips och varningar


 • Några slangar och klämmor på Ford Focus är svårare att få tillgång till än på andra fordon. Slangklämma tång, som ibland kallas en slangklämma verktyg gör det enklare att komma åt svåra att nå slangar, som de är knutna till kylsystemet.
 • Eftersom värmaren slangen är placerad på baksidan av motorn och under insugningsröret, är det lättare att komma åt denna slang underifrån Ford Focus, snarare än genom motorrummet.
 • Varje gång du byter en slang i ditt fokus, byt ut klämmorna som håller den på samma gång.
 • observera att Samco Kit om ersättning slangar endast innehåller 7 av Ford Focus 9 slangar. Du kan behöva trimma slangar för att passa, och du måste köpa resterande slangar separat.


 • Relaterade artiklar


  hur man roterar däck på en geo tracker
  hur man kan förhindra din bil fönster immar.
  hur man byter tändstift i en Lincoln Navigator
  hur man läser oljestickan i en Chevy Impala
  hur man ladda luftkonditionering med freon i en Chevy Camaro
  hur man kan förhindra vindrutan sprickor från att sprida sig
  hur man hittar de viktigaste batterisäkringen i bilen
  hur man lossa och blöda fordonsindustrin bromsar
  hur du justerar kopplingen i en geo metro
  hur man installerar en kall system luftintag