hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Ford F-serie

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Ford F-serie

Utföra grundläggande underhåll, som att kontrollera dina slangar och klämmor för skador och läckage, kommer att hjälpa din Ford F-Series arbeta mer effektivt, oavsett vilket år din fordonet är. Mekanik rekommenderar att du kontrollerar din slangar och klämmor gång var 3 månader för att undvika misslyckanden på vägen. Se till att du låter din motorn svalna innan du kontrollerar
1
Inspektera kontrollera varje slang för sprickor. . , frisions eller små tårar. Söka helst av dessa sätt slangen behöver bytas omedelbart. Du kan behöva använda en trasa för att torka slangar och klämmor fri från fett och olja så att du kan bättre se ytorna.
2.
Nyp slutet av varje slang i din lastbil och Försök att känna åsar eller luckor inne i slangen. Känsla gropar eller vallar innebär att slangen är inte från insidan och behöver bytas.
3.
Kör ner händerna i slangarna för att se de känner fasta, inte mjuk eller böjligt. Om slangarna är mjuk, byt ut dem för att förhindra ett misslyckande. Slangarna på en Ford F-Series lastbil bör företaget till kontakt, inte mjuk alls.
4.
Inspektera ändarna av slangarna för att se till att de är ordentligt på plats. Kontrollera klämmorna samtidigt se till att de är ombonad och håller slangen utan att klämma in i det, vilket orsakar läckor och tårar. Justera klämmorna med en skruvmejsel. Byt alltid ut klämmorna när du byter en slang i din Ford F-serie.
5.
Flytta Ford F-serie till en ny plats och låt den gå i flera minuter. Kolla sedan efter tecken på läckage på ytan under lastbilen. Gör eventuella justeringar måste du stoppa läckor.

Tips och varningar


 • De övre och nedre kylarslangar löpa från kylaren på motorn, och ur radiator till din grenröret.
 • kylslangen går från din radiator till insugningsrör, och kan finnas på passagerarsidan av din motorrummet nära grenröret.
 • Värmare slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
 • Ford F150 åren 2005 2006 och Mark LT (5,4 L 3-ventil) har haft bromsen booster slang återkallas. Har din Ford återförsäljare byta ut denna del för dig.


 • Relaterade artiklar


  hur man ändrar rotorer
  hur man blåsa bildäck
  hur man byter olja i en ford explorer
  hur man byter vindrutetorkare i en Chevy Cobalt
  hur man inspektera däck på en Dodge Durango
  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck på en Hyundai Santa Fe
  hur kan man få bilen med en domkraft
  hur man roterar däck i en Honda Accord
  hur man byter olja i bilen
  hur ändrar luftfiltret i en 2003-2006 Honda CRV