hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Dodge Caravan

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Dodge Caravan

Utföra regelbundna underhåll, som att kontrollera dina slangar och klämmor för slitage och läcker, kommer att hjälpa din Dodge Caravan prestera bättre och spara oväntade fel och reparationsfakturor. Kontrollera slangar och klämmor var 3 till 6 månader
1
Flytta Dodge Caravan i en brunn. -upplyst område där du lätt kan se och nå motorrummet. Låt van svalna innan du inspekterar slangar och klämmor, så du inte bränner dig själv under kontrollprocessen.
2.
Dra händerna längs hela längden på varje slang. Var uppmärksam på hur slangen känns: det bör vara fast, inte mjuk eller smidig. Om du känner dig mjukhet, eller du enkelt kan nypa slangen med lite ge, måste den bytas ut.
3.
Nyp i slutet av varje slang och försöka känna åsar eller mellanrum inom slangen. Om du känner gropar eller åsar, att slangen inte från insidan och behöver bytas.
4.
Torka varje slang med en ren vit trasa för att avlägsna fett och olja så att du kan bättre se slangarna. Leta efter små sprickor och tårar. Byt ut alla slangar som har sådana brister i dem, tillsammans med klämmorna som håller fast defekta slangar på plats.
5.
Titta på varje enskild klämma. Se till att de sitter åt och håller fast slangarna på plats, men är inte så hårt de klämmer in i slangen. Använd en skruvmejsel för att dra åt eller lossa klämmorna som behövs.
6.
Dra Dodge Caravan i en ren, torr och låt den gå i ca 5 minuter. Inspektera området under fordonet för tecken på läckage.
7.
Reinspect slangarna, letar fukt eller något tecken på läckage vid klämmorna. Justera eller byt de delar detta.

Tips och varningar


 • Var särskilt uppmärksam på VVS slangarna på Dodge Caravan som har bakre luftkonditionering. Dessa slangar har en tendens att täppa och kan orsaka läckage inne i van bakre facket. Detta är mer vanligt under 2005-modeller.
 • övre och undre kylarslangar löpa från kylaren till motorn, och från radiatorn till grenröret.
 • kylslangen går från din radiator till insugningsrör, och kan finnas på passagerarsidan av din motorrummet nära grenröret.
 • Värmeslangarna köras från din radiatorn baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
 • Dodge Caravan modell åren 2002 till 2004 behöver styrningen svalare slangen bytas ut. Den ursprungliga slangen återkallades eftersom det delar, vilket kan resultera i en vätska läcka som orsakar bränder.


 • Relaterade artiklar


  hur ändrar vätskan Vindrutespolare i en Ford Focus
  hur du gör din bil luktar rent och fräscht för evigt utan att spendera ett öre!
  hur du lägger motorolja
  hur man byter batteri i en Subaru Outback
  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Nissan Maxima
  hur du tar bort färg från ett bälte
  hur man byter torkarbladen på intrepid dodge
  hur man får sprayfärg av en bil
  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Plymouth neon
  hur man spola kylaren i en Plymouth Voyager