hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Chevy Impala

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Chevy Impala

Regelbundet kontrollera din slang och klämmor för skada kommer att hjälpa din Chevy Impala köra mer effektivt, oavsett bilens årsmodell. Chevrolet rekommenderar att du kontrollerar dina slangar och klämmor var tredje månad för att hålla din Impala i toppskick. Inspektera din Impala's slangar och klämmor, medan bilens motor är cool
1
Inspektera varje slang för sprickor , frisions eller små tårar. Om en slang är skadad ska den bytas ut. Du kan behöva använda en trasa för att torka slangar och klämmor fri från fett och olja så att du kan bättre se sina ytor.
2.
Nyp i slutet av varje slang i din Impala att känna för åsar eller luckor inuti. Om du känner gropar eller åsar, att slangen inte från insidan och behöver bytas ut. Byt alltid ut klämmorna när du byter en slang i din Chevy Impala.
3.
Kör händerna över längden på slangarna för att se de känner fasta, inte mjuk eller böjligt. Om din Chevy Impala Slangarna inte fast vid beröring, byta ut dem.
4.
Kontrollera ändarna av slangarna för att se till att de är ordentligt på plats. Kontrollera klämmorna på samma gång. De bör vara tillräckligt hårt för att hålla slangen på plats, men inte så mycket att de nypa slangen. Justera klammern med en skruvmejsel.
5.
Flytta Chevy Impala till en ny plats och låt den gå i flera minuter. Kontrollera igen efter tecken på läckage eller skador på slangar och klämmor. Kontrollera också under Impala för läckage. Gör eventuella justeringar måste du stoppa läckor.

Tips och varningar


 • din övre och undre kylarslangar löpa från kylaren till motorn, och från kylaren till grenröret.
 • kylslangen går från din radiator till insugningsrör, och kan finnas på passagerarsidan av din motorrummet nära grenröret.
 • Värmeslangarna köras från din radiatorn baksidan av motorblocket, gör som slangar som fäster vid insugningsröret.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter olja i bilen
  hur du lägger motorolja
  hur man eftermontera bilrutor
  hur man kan bli av fisk luktar i bilen
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Chevy Cobalt
  hur man roterar däck på en dodge ram
  hur man spola en icke-förseglade bil radiator
  hur våren rengöra din bil
  hur man kan eliminera kräkas lukt från en bil
  hur du vaxa din bil.