hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Chevy Cobalt

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Chevy Cobalt

På grund av den extrema värme som genereras av motorn i Chevy Cobalt årsmodeller 2005 till 2008, är det mycket viktigt att du kontrollerar din slangar och klämmor för slitage på månadsbasis. Om du hittar några skadade slangar eller läckande klämmor, kan du vara förutseende om fastställande dem
1
. . Hitta den övre och undre kylarslangar som går från kylaren till motorn, och från radiatorn till grenröret. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmeslangarna köras från din radiator på baksidan av motorblocket, gör som slangar som fäster vid insugningsröret.
2.
Utför en visuell kontroll av slangar och klämmor i en väl upplyst område när bilmotorn är cool. Torka av slangar och klämmor ren så att du kan inspektera deras ytor.
3.
Leta efter sprickor, gropar eller tårar i utsidan av varje slang. Om du hittar någon, måste du byta slang att undvika ett oväntat fel. Varje gång du byter en slang i din Cobalt måste du också byta klämmorna som håller den.
4.
Placera din hand hela vägen runt slangen, sedan flytta den från ena änden av slangen till den andra. Det ska kännas fast hela. Om det är mjukt, det är inte från insidan och behöver bytas.
5.
Ta bort klämmorna i vardera änden av slangen för att se om slangen sitter fast ordentligt. Använd en skruvmejsel för att justera klämman så det är ordentligt åtdraget, men inte för hårt.
6.
Se till att varje klämma fäster ordentligt på slangen. Byt ut eventuella spruckna eller skadade klämmor du hittar.
7.
Låt Chevy Cobalt köra i flera minuter och inspektera slangar och klämmor igen. Kolla sedan marken under för tecken på läckage.

Tips och varningar


 • Din kylslangen kan finnas på passagerarsidan av din motorrummet, nära avgasgrenröret.
 • Om din Chevrolet Cobalt årsmodell är från 2005 till 2007, kan kylarslangen bli en liten C-form eller en skarp C form.
 • Vissa Chevy kobolt har slang som köra igenom en större flätad slang för skydd. Ta bort flätad slang så att du kan inspektera slangarna inom.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter vindrutan-bricka reservoar i en Honda Accord
  hur man byter en vindrutespolarvätska flaska
  hur man kan stoppa bilen vandalism
  hur man kan förbättra mpg med rent bränsle injektorer
  hur man rengör en babybilstol
  hur man får bättre gas körsträcka
  hur man läser oljestickan i en Chrysler Sebring
  hur man byter batteri i en Nissan Sentra
  hur man ska behandla rengöra en topp jeep trasa
  hur du får din Harley (eller cykel) kör efter är begravda.