hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Chevy Camaro

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Chevy Camaro

Utföra grundläggande underhåll, som att kontrollera dina slangar och klämmor för skador och läckage, kommer att hjälpa din Chevy Camaro köra mer effektivt, oavsett vilket år din bil är. Chevy rekommenderar att du kontrollerar dina slangar och klämmor varje 3. 000 miles, varje gång du byta olja
1
Leta efter de två kylarslangar som går från kylaren till motorn, de två Värmeslangarna som löper från kylaren till baksidan av motorblocket, och slangarna bifogas insugningsröret.
2.
Rengör bort fett och olja innan du kontrollerar din slangar och klämmor så att du enkelt inspektera delarna.
3.
Inspektera varje slang för sprickor, frisions eller små tårar. Om du hittar en trasig slang, måste du byta den omedelbart, tillsammans med klämmorna som håller fast den.
4.
Kör ner händerna i slangarna för att se de känner företaget, inte mjuk eller smidig. Om slangarna är mjuk, ersätta dem för att förhindra ett misslyckande.
5.
Squeeze varje slang i båda ändar och uppmärksamma hur slangen känns. Om du kan känna upphöjningar när du nypa ändarna på slangen, det är en indikation slangen inte från insidan och behöver bytas.
6.
Kontrollera ändarna på varje slang att se till att det till fullo är ansluten och inte sakta glider gratis.
7.
Använd en skruvmejsel för trivsam upp klämmorna på slutet av varje slang. Beroende på vilket år din Chevy Camaro, behöver du en stjärnskruvmejsel eller skruvmejsel för att göra detta. Se till att klämman är ombonad men inte för hårt. Om du klämmorna för mycket, kan du skapa en tår eller reva i ytan av slangen.
8.
Flytta Chevy Camaro till en ren och torr plats och låt den gå i flera minuter. Sedan tittar under Camaro för tecken på läckage. Gör eventuella justeringar måste du stoppa läckor.

Tips och varningar


Kom ihåg
 • att många kylarslangar för äldre Chevy Camaro är av aluminium. Leta efter tecken på bubblande att hitta läckor i sådana slangar. De flesta av 1980-talet modeller av Camaros har aluminium slangar.
 • Kylarslang för Camaro åren 1990 till 1992 är egentligen två separata slangar med en klämma som förbinder dem. Kontrollera både slangar och alla tre klämmor vid inspektionen av kylarslangen.
 • beroende på år och gör din Chevy Camaro, kanske du har slangar som lindas flera varv runt andra delar inuti motorrummet. Inspektera hela slangen för att se den är i gott skick.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Nissan Altima
  hur du justerar kopplingen i en Chevy Camaro
  hur man byter oljefilter på bilen
  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Chrysler Town & Country
  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Ford Mustang
  hur man fixar en motor kylvätska läcka
  hur man bibehåller rätt däcktryck i bilen
  hur du tar bort ett bilbatteri
  hur man byter en mekanisk bränslepump
  hur man förbereder bilen för vintern