hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Cheva lavin

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Cheva lavin

Chevrolet rekommenderar att du kontrollerar slangar och klämmor i din Avalanche två gånger om året för att undvika misslyckanden på vägen. Kontrollera dina slangar och klämmor för skador och läckage kommer att hjälpa din Chevy Avalanche köra mer effektivt, oavsett vilket år din bil är. Inspektera din Avalanche slangar och klämmor medan motorrummet är coolt att undvika eventuella brännskador
1
visuellt. . kontrollera varje slang, inspektion för sprickor, frisions eller små tårar. Söka någon av dessa innebär att slangen behöver bytas omedelbart. Du kan behöva använda en trasa för att torka slangar och klämmor fri från fett och olja för att utföra detta underhåll.
2.
Nyp i slutet av varje slang i din Impala och försök att känna åsar eller luckor inne i slangen. Känsla gropar eller vallar innebär att slangen är inte från insidan och behöver bytas.
3.
Kör ner händerna i slangarna för att kontrollera att slangarna känna företaget, inte mjuk eller böjligt . Om slangarna är mjuk, byt ut dem för att förhindra ett misslyckande. Slangarna av en Chevy Avalanche bör företaget till kontakt, inte mjuk alls.
4.
Inspektera ändarna av slangarna för att se till att de är ordentligt på plats. Kontrollera klämmorna samtidigt se till att de är ombonad och håller slangen på plats men utan att klämma i slangen vilket kan orsaka riva och läckor. Justera klämmorna efter behov med hjälp av en skruvmejsel.
5.
Flytta Chevy Avalanche till en ny plats och låt den gå i flera minuter. Kontrollera igen efter tecken på läckage eller skador på slangar, klämmor och under Avalanche. Gör eventuella justeringar du behöver för att stoppa läckor.

Tips och varningar


 • Observera stil med slangar och klämmor som behöver ersättas. Gates kylarslangar kan variera mycket i längd och form.
 • övre och undre kylarslangar löpa från kylaren till motorn, och från radiatorn till grenröret.
 • kylvätska slangen går från kylaren till insugningsrör, och kan finnas på passagerarsidan av din motorrummet nära grenröret.
 • Värmeslangarna köras från din radiator på baksidan av motorblocket, precis som de slangar som bifogas insugningsröret.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort en slang från bil termostat
  hur man förbereder torkarblad för vintern
  hur man spola kylaren i ett kvicksilver bybo
  hur du justerar kopplingen i en Mitsubishi Galant
  hur du tar bort en kulled på en bil
  hur man håller bort rost från bilen
  hur man kan kontrollera och justera bälten bil kör
  hur man byter en in-tank elektriska bränslepumpen
  hur man byter batteri i en Cheva lavin
  hur man köper en skräddarsydd bil täcka