hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Cheva corvette

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Cheva corvette

Det är rekommenderat att du kontrollerar slangar och klämmor på din Chevy Corvette varje 3. 000 miles, vilket även när du ska ha din olja förändrats. Genom att utföra denna rutin underhåll, minskar du drastiskt dina chanser att slangbrott när du är på väg
1
Kör Chevy Corvette i en väl upplyst område där du enkelt kan se och nå motorrummet. Låt fordonet svalna innan du inspekterar slangar och klämmor så att du inte bränner dig själv.
2.
Leta efter de två kylarslangar som går från kylaren till motorn, de två Värmeslangarna som löper från kylaren till baksidan av motorblocket, och slangar bifogade till insugningsröret.
3.
Torka varje slang med en ren vit trasa för att avlägsna fett och olja så att du kan inspektera slangar för små sprickor och tårar. Byt ut alla slangar som har sådana brister i dem, tillsammans med klämmorna som håller fast dem.
4.
Dra händerna längs hela längden på varje slang. Var uppmärksam på hur slangen känns: det bör vara fast, inte mjuk eller smidig. Om du känner dig mjukhet, eller så kan du enkelt nypa slangen med lite ge, måste den bytas ut.
5.
Pressa i slutet av varje slang och försöka känna åsar eller mellanrum inom . Om du känner gropar eller åsar, att slangen inte från insidan och behöver bytas.
6.
Inspektera varje klämma. Se till att de sitter åt och håller fast slangarna på plats, men är inte så hårt de klämmer in i slangen. Använd en skruvmejsel och dra åt eller lossa klämmorna som behövs.
7.
Byt slitsade klämmor med ABA slangklämmor. Detta förhindrar över-åtdragning, som kan skada slangarna på din Chevy Corvette.
8.
Kör din Chevy Corvette i flera minuter, och sedan göra en andra okulär besiktning för att leta efter läckor i slangarna eller klämmor. Gör eventuella justeringar eller byten som behövs.

Tips och varningar


 • beredd att krypa under ditt Chevy Corvette att få tillgång till båda ändar av några av dina slangarna.
 • Observera att den elektriska fläkten i Chevy Corvette kan börja köra även om fordonet är av, noteras i bruksanvisningen. Håll dina kläder och kroppsdelar borta från fläkten på säkerhet när du inspekterar din slangarna och klämmor.


 • Relaterade artiklar


  hur man köper Snap-On Tools
  hur man byter torkarblad
  hur man navigerar under huven
  hur man installerar halogenlampor dimma
  hur du ändrar din stuga luftfilter
  hur man installerar vindrutetorkare bilens vindruta
  hur man byter olja
  hur man byter olja för automatiska växellådor i en Nissan Altima
  hur man kan jämföra kallt insugningssystem
  hur man spola kylaren i en Cadillac Escalade