hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Cheva Silverado

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Cheva Silverado

Utföra regelbundna underhåll, som att kontrollera dina slangar och klämmor för slitage och läcker, kommer att hjälpa din Chevy Silverado prestera bättre och spara pengar på reparationer räkningar. Chevrolet rekommenderar att du inspektera slangar och klämmor vid varje oljebyte eller varje 3. 000 miles
1
Check. . de två kylarslangar som går från kylaren till motorn, de två Värmeslangarna som löper från kylaren till baksidan av motorblocket, och slangarna bifogas insugningsröret.
2.
Flytta Chevy Silverado i en väl upplyst område där du enkelt kan se och nå motorrummet. Låt fordonet svalna innan du inspekterar slangar och klämmor så att du inte bränner dig själv.
3.
Använd dina händer för att köra fulla längden på varje slang. Var uppmärksam på hur slangen känns: det bör vara fast, inte mjuk eller smidig. Om du känner dig mjukhet, kan lätt nypa slangen med lite ge, måste den bytas ut.
4.
Nyp i slutet av varje slang och försöka känna åsar eller mellanrum inuti. Om du känner gropar eller åsar, att slangen inte från insidan och behöver bytas.
5.
Torka varje slang med en ren vit trasa för att avlägsna fett och olja så att du kan bättre kontrollera slangarna. Leta efter små sprickor och tårar, och ersätt slangar som har sådana defekter, tillsammans med klämmorna som håller fast dem.
6.
Titta på varje enskild klämma. Se till att de sitter åt och håller fast slangarna på plats, men är inte så hårt de klämmer slangen. Använd en skruvmejsel för att dra åt eller lossa klämmorna som behövs.
7.
Dra Silverado till en ren och torr yta och låt den gå i ca 5 minuter. Inspektera området under fordonet för tecken på läckage.
8.
Reinspect slangarna, letar efter fukt eller något tecken på läckage vid klämmorna. Justera eller byt dessa delar därefter. Varje gång du byter en slang i din Silverado, byt ut klämmorna som håller den på samma gång.

Tips och varningar


 • Ta slangar och klämmor med dig för att köpa ersättare så att du kan köpa exakt delar du behöver.
 • Beroende på vilken typ av Chevy Silverado du äger, kan du behöva komma åt vissa slangar underifrån trucken.


 • Relaterade artiklar


  hur man använder e-z pass i Pennsylvania
  hur man hittar de bästa erbjudandena på däck
  hur man roterar däck
  hur man spola kylaren i en Toyota Highlander
  hur man byter olja på en motorcykel
  hur man spola kylaren i en Subaru Outback
  hur man använder en lera bar för att rengöra din bil
  hur man rengör bilens motor.
  hur du tar bort och ansluter köldmedium burkar till bil
  hur man gör enkla bilunderhåll för din säkerhet