hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Acura Integra

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Acura Integra

Utföra grundläggande underhåll, som att kontrollera din slang och klämmor för skador och läckor, kommer att hjälpa din Acura Integra fungerar mer effektivt, oavsett vilket år din bil är. Honda rekommenderar att du kontrollerar dina slangar och klämmor gång var tredje till sex månader för att undvika misslyckanden på vägen
1
. .
Hitta de övre och undre kylarslangar, som går från kylaren till motorn, och från radiatorn till grenröret. Din kylslangen körs från kylaren till insugningsrör, och kan finnas på passagerarsidan av din motorrummet, nära grenröret.
2.
Inspektera slangar och klämmor för slitage när bilen är kall. Titta noga på varje slang för att hitta sprickor, frisions eller små tårar. Om du hittar fel på slangar, måste de omedelbart bytas ut.
3.
Kör händerna över slangarna för att se de känner fasta, inte mjuk eller böjligt. Om slangarna är mjuk, ersätta dem för att förhindra brott.
4.
Squeeze varje slang i båda ändar och uppmärksamma hur känns det. Om du kan känna upphöjningar när du nypa ändarna på slangen, det är ett tecken på att slangen är inte från insidan och behöver bytas ut.
5.
Kontrollera ändarna på varje slang för att se den helt är ansluten och inte sakta glider gratis.
6.
Använd en skruvmejsel för trivsam upp klämmorna på slutet av varje slang. Beroende på det år du Acura Integra behöver du en stjärnskruvmejsel eller skruvmejsel för att uppnå detta. Se till att klämman är ombonad men inte för hårt. Om du klämmorna för mycket, kan du skapa en tår eller reva i ytan på slangen.
7.
Starta bilen och flytta den till en plats som är torr och ren. Låt Acura Integra springa i ca 5 minuter, därefter inspektera underlaget. Om du ser flytande, har du en läcka.
8.
Se över slangar och klämmor igen för att se om du kan avgöra var läckan kommer ifrån. Byt läckande slangar du hittar tillsammans med klämmorna som håller fast den.

Tips och varningar


 • Torka bort fett före Kontrollera dina slangar och klämmor så att du enkelt inspektera delar.
 • Observera att på 1990 till 1993 Acura Integra modellerna är grindar kylslangen faktiskt tre separata slangar. Se till att du inspektera alla tre slangar och alla fem klämmor.


 • Relaterade artiklar


  hur du håller din bil snygg med barn
  hur man köper motorolja för vintern
  hur man inspektera avtappningspluggar
  hur du tar bort trumman justering
  hur man roterar däck på en Pontiac Bonneville
  hur man hittar rätt däcktryck för bildäck
  hur man byter olja i en ford explorer
  hur du kan maximera din bränsleekonomi
  hur man byter vindrutetorkare i en Dodge intrepid
  Hur man använder en krympande teknik för Färgtoning