hur man leta efter förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en GMC Sierra

hur man leta efter förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en GMC Sierra

Utföra grundläggande underhåll, som att kontrollera dina slangar och klämmor för skador och läckage, kommer att hjälpa din GMC Sierra köra mer effektivt oavsett vilket år din bil är. Mekanik rekommenderar att du kontrollerar din slang och klämmor gång var tredje månad för att undvika fel på vägen
1

Inspektera kontrollera varje slang för sprickor, frisions eller små tårar. Söka någon av dessa innebär att du behöver byta slangen omedelbart. Du kan behöva använda en trasa för att torka slangar och klämmor fri från fett och olja så att du kan bättre se ytorna.
2.
Nyp i slutet av varje slang i din Sierra och försöka känna åsar eller mellanrum inuti. Känsla gropar eller vallar innebär att slangen är inte från insidan och behöver bytas.
3.
Kör ner händerna i slangarna för att kontrollera att slangarna känna företaget, inte mjuk eller böjligt . Om slangarna är mjuk, byt ut dem för att förhindra ett misslyckande. Slangarna av en GMC Sierra ska inte alls mjuk.
4.
Kontrollera ändarna av slangarna för att se till att de är ordentligt på plats. Kontrollera klämmorna samtidigt se till att de är ombonad och håller slangen på plats utan klämmande, vilket kan orsaka riva och läckor. Justera klämmorna med en skruvmejsel. Byt alltid ut klämmorna när du byter en slang i din GMC Sierra.
5.
Flytta GMC Sierra till ett nytt läge och låt den gå i flera minuter. Kontrollera igen efter tecken på läckage eller skador på slangar, klämmor och under GMC Sierra. Gör eventuella justeringar du behöver för att stoppa läckor.

Tips och varningar


 • din övre och undre kylarslangar går från kylaren till motorn, och från radiatorn till grenröret.
 • kylslangen går från din radiatorn din insugningsrör. Den får vara placerad på passagerarsidan av din motorrummet nära grenröret.
 • Värmeslangarna köras från din radiator på baksidan av motorblocket, och det gör slangarna bifogas insugningsröret.
 • 2006 GMC Sierra har en defekt slang servostyrning som har varit påminde och behöver bytas ut. Ring GMC på 1-866-996-9463 att ordna en ersättare slang installeras.
 • 1999 GMC Sierra har ett återkallande av felaktiga tjänsten som kan göra det möjligt för bromsslang kommer i kontakt med hjulet, orsaka läckage och eventuell förlust av bromsar.
 • Innan du kontrollerar, vänta tills din Sierra motor är cool för att undvika brännskador.


 • Relaterade artiklar


  hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Pontiac Grand Am
  hur man anpassade måla en bil
  hur man håller bromsdamm fastnar på aluminium fälgar
  hur man öppnar en frusen lås
  hur man byter vindrutetorkare i en Chrysler Sebring
  hur man spola kylaren i en Pontiac Grand Am
  hur man byter batteri i en toyota tundra
  hur man gör naturligt bilvax
  hur du kontrollerar bilens batterivätska
  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck på en VW Jetta