hur man leta efter förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Chrysler Town & Country

hur man leta efter förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Chrysler Town & Country

Utföra grundläggande underhåll, som att kontrollera dina slangar och klämmor för skador och läckage, kommer att hjälpa din Chrysler Town Country arbeta mer effektivt, oavsett vilket år din bil är. Chrysler rekommenderar att du kontrollerar dina slangar och klämmor gång var 2 till 3 månader för att undvika misslyckanden på vägen
1
. .
Leta efter de två kylarslangar som går från kylaren till motorn, de två Värmeslangarna som löper från kylaren till baksidan av motorblocket, och slangarna bifogas insugningsröret.
2.
Torka bort fett före Kontrollera dina slangar och klämmor så att du enkelt inspektera delar. Inspektera varje slang för sprickor, frisions eller små tårar. Om du hittar någon, behov som slang bytas ut omedelbart.
3.
Kör ner händerna i slangarna och kontrollerar att de känner sig fast, inte mjuk eller smidig. Om slangarna är mjuk, byt ut dem för att förhindra ett misslyckande. Kontrollera full routing av dina slangar så att de inte kommer i direkt kontakt med motorns delar som blir varma.
4.
Squeeze varje slang i båda ändar och uppmärksamma hur det känns. Om du kan känna upphöjningar när du nypa ändarna på slangen, det är ett tecken på att slangen är inte från insidan och behöver bytas.
5.
Kontrollera ändarna av varje slangen för att se det är helt inkopplad och inte sakta glider gratis.
6.
Använd en skruvmejsel för trivsam upp klämmorna på slutet av varje slang. Se till att klämman är ombonad men inte för hårt. Om du klämmorna för mycket, kan du skapa en tår eller reva i ytan av slangen.
7.
Starta van och flytta den till en plats som är torr och ren. Låt Chrysler Town Country springa i ca 5 minuter, därefter inspektera underlaget. Om du ser flytande, har du en läcka.
8.
Kontrollera slangar och klämmor igen för att se om du kan avgöra var läckan kommer ifrån. Kör ner händerna slangen till känna för källan av fukt. Byt ut defekta slangar du hittar tillsammans med klämmorna som håller fast dem.

Tips och varningar


 • Chrysler rekommenderar du kontrollera slangarna nära grenröret oftare än andra slangar, eftersom dessa utsätts för mer frekventa och intensiva hettan.
 • Kontrollera slangar och klämmor för slitage när din van är cool.
 • När du byter ut alla slangar i din Chrysler Town Country alltid tillbaka klämmorna som håller den på samtidigt. Ta slangen och klämmor med dig så att du kan köpa rätt reservdelar.
 • Chrysler starkt varnar dig att se till att klämmorna på bränslesystemet slangen är säkrade och monterats på rätt sätt. Överväga att ha en mekaniker kontrollera dessa klämmor om du behöver byta just slang.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan bli av bil lukter
  hur man tvättar bilen med en plats utan skölj
  hur man installerar ny motorcykel grepp
  hur man rengör en jamb bildörr i detalj
  hur man ladda luftkonditionering med freon i en saturn ion
  hur till check kulleder
  hur man avgör däckstorlek
  hur du testar din chocker
  hur man rengör en bil med sköldpadda vax
  hur man spola vätska servostyrning