hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Toyota Tacoma

hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Toyota Tacoma

Ta hand om dina däck förbättrar hantering och det viktiga gas körsträcka. Toyota ger den information du behöver veta för att underhålla dina däck. Det är ditt jobb att kontrollera däcken på din Tacoma
1
Förbered genom att köpa ett övertryck däcktryck. Du hittar ett övertryck däcktryck på ett Biltema.
2.
Vet att det rekommenderade däcktrycket för din Toyota Tacoma är ett tryck på minst 26 psi och ett maximalt tryck av 36 PSI. Du kan också installera en automatisk kit däcktrycket till din bil som kontrollerar lufttrycket i däcken åt dig bekvämt från hytten.
3.
Lämna din lastbil ensam i minst flera timmar. Du vill inte testa trycket på dina däck när de är varma. Luften inuti kommer att utöka med extra temperatur och förvränga resultaten. Testa däcken på morgonen innan du går någonstans.
4.
Ta bort och behåll noggrann koll på ventilspindeln mössor. Om du är ny till att kontrollera dina däck, du vill inte veta den hårda vägen att de är mycket lätt att förlora.
5.
Tryck mätaren lufttrycket på den ventilspindlar en i taget. Om du hör ett väsande ljud, betyder det att luft läcker ut däcket. Tryck tillräckligt hårt och i rätt vinkel för att få rätt behandling. Om du inte är säker på ditt minne, skriv ner resultatet. Upprepa dessa steg på alla fyra däcken och reservdelar.
6.
Kontrollera dina mätningar mot tillverkarens rekommenderade trycket. A 2008 Toyota Tacoma 4x4 Double Cab med originalutrustning, till exempel, kommer med däck dimensionerade P245/75R16 109S. Den "245" är bredden på däcket i millimeter. Den "109S" betyder att varje däck kommer att kunna stödja u00A3 2. 271. eller 1. 030 kg. Att gå över dessa viktgränser ökar belastningen på däcket lufttrycket och kan orsaka däck att tömma eller inte.
7.
Skruva stammen ventilhattar tillbaka på stjälken ventilerna.


Relaterade artiklar


hur man håller en bil childsafe
hur man målar en ventilkåpan på en bil
hur du lägger bromsvätska till en Chevrolet lumen
hur du tar bort en CV mutter på en bil
hur du tar bort tjära från bilen
hur man gör en bil för evigt
hur man köper en skräddarsydd bil täcka
Hur man sköter om en dieselmotor
hur du gör din bil längre
hur man kan bryta loss bultar av bakre differential