hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Toyota Highlander

hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Toyota Highlander

Toyota Highlander är en crossover SUV som introducerades som en 2001 Toyota-modell. Om du äger en Highlander, använder du troligen din crossover SUV för dragande din familj, objekt arbete och ibland även möbler. Dina däck kan ta ganska stryk. Säkerställa dina däck är fyllda till rätt tryck säkerställer att du får hantering du vill och gas körsträcka du behöver
1
.
Köp ett däck tryckmätare. Dessa kan hittas i någon Biltema och de flesta varuhus. Skaffa en som har en display som är lätt för dig att läsa.
2.
Hitta det rekommenderade tryckområde på insidan förardörrens av din Highlander. Toyota rekommenderar ett tryck på minst 26 psi och inte mer än 36 psi för din crossover-SUV.
3.
Kyl dina däck under natten. Kör runt bara värmer upp luften i ditt däck. Detta kommer att ge dig en något oriktig tolkning. Om det inte är en nödsituation, vänta bara tills första sak på morgonen eller efter några timmar av kyla din Highlander däcken innan du kontrollerar lufttrycket i däcken.
4.
Ta bort kapsylerna från dina däck "ventilspindlar.
5.
Tryck mätaren lufttrycket på ventilen stjälkar. Du måste göra detta tillräckligt hårt och i rätt vinkel för att helt fästa spårvidd till dina däck. Det är lätt att berätta om du gör fel, eftersom du kommer att höra ett svagt väsande ljud som betyder luft läcker ut från däcket.
6.
Läs värdet på din Highlander's däcktryck genom att ta bort mätaren från stammen ventilen och titta på resultaten. Upprepa dessa steg för alla fyra däck och reservdelar.

tips och varningar


 • A 2008 Toyota Highlander Standard levereras med däck dimensionerade P245/65R17 105S. "P" betyder till exempel att däcket brukar avsedda för passagerare. Den "245" är bredden på däcket i millimeter. Den "105S" betyder att varje däck kommer att kunna stödja u00A3 2. 039. När du ser dessa gränser viktfördelning, minskar du risken för att missbruka dina däck, vilket får dem att släppa ut luften eller ens som leder dem att misslyckas totalt.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en kavaljer vindrutetorkare
  hur man vinterförbereder en motorcykel
  hur ändrar vätskan Vindrutespolare i en ford explorer
  hur man kan kontrollera en bils vätskor
  hur man rengör vit vägg däck
  hur du kontrollerar och fylla på batteriet Elektrolyten i ett Nissan Maxima
  hur man byter generatorn på en 2001 chevy kavaljer
  hur man kan kontrollera styrkan i en släpvagn
  hur man byter olja på en Pontiac Grand Prix
  hur man byter torkarbladen på en Dodge Durango