hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Toyota Corolla

hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Toyota Corolla

Toyota Corolla är en mångsidig bil som är respekterad för sin stora gas körsträcka samt dess förmåga att vara en högpresterande bil. Oavsett vad du behöver från denna bil, kommer du vill säkra högsta kvalitet från den. En ofta förbisedd sätt att förbättra gas körsträcka och prestanda är att ha tillräckligt däcktrycket
1
Stäng din Corolla och låt den vila i minst en timme efter körningen. Även en liten mängd bilkörning orsakar tillräckligt däck friktion för att värma däcken och luft. Detta förändrar den faktiska däcktrycket. Låta däcken cool eliminerar denna effekt.
2.
Ta bort alla fyra ventilspindeln locken från däcken. Dessa små svarta tips kan skruvas med fingrarna.
3.
Hitta tillverkarens rekommenderade däcktrycket gjutna på sidan av gummi. Toyota säger för optimala prestanda bör du hålla en nivå däcktryck på mer än 26 psi och mindre än 36 psi. PSI står för pounds per kvadrattum.
4.
Placera den öppna änden av dina däck tryckmätare över ventilspindeln och tryck hårt. Det kommer att finnas en liten mängd luft läcker, så flytta mätaren runt tills detta slutar. Detta är ett tecken på en bra anslutning.
5.
Jämför det aktuella lufttrycket på din Corolla med det rekommenderade trycket. Lägg till eller ta bort luft utifrån resultatet av ditt test.
6.
Tänk på din däckets lastområde om du hittar din Corollas däck genomgående låg. Du hittar din lastområde på sidan av däcket, normalt representeras av ett nummer följt av en bokstav. Den 2009 Toyota Corolla kommer tillverkas med P195/65R15 89S däck. Den 89 är belastningsindex av din Corolla och översätter att betyda varje däck är utformad för att hantera upp till u00A3 1. 279. Något mer än detta på någon sida av bilen kommer sannolikt att i dina däck som deflator.


Relaterade artiklar


hur man ladda luftkonditionering med freon i en saturn ion
hur man spola kylaren i en Dodge Durango
hur de kan förmedla emissionsprovning
hur man kan kontrollera bilen nivåer motorns kylvätska
hur man håller billack dammfritt
hur man byter batteri i en VW Beetle
hur man roterar däck i en Honda Accord
hur grön rengöra din bil
hur man hittar en butik bil målning
hur man rengör stinker ur bilen