hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Pontiac Grand Am

hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Pontiac Grand Am

Pontiac Grand Am är en medelstor sedan. Bilen introducerades av Pontiac i 1973, och bilar som tillverkats mellan 1985 och 2005 framställdes i Lansing, Michigan. För de människor som äger Grand Am, är det viktigt att de kollar lufttrycket i däcken på sina bilar
1
<. . br> Lär dig viktbelastning på dina däck. För att veta om du har rätt mycket tryck i dina däck, måste du känna till viktbelastning, vilket är hur mycket vikt dina däck klarar av. Däcken på 2005 stora Am är numrerade P225/50R16 91V. Detta innebär att varje däck Grand Am har en vikt belastning på upp till u00A3 1. 356. Ju mer vikt du bär på dina däck, desto mer sannolikt är det att förlora lufttryck.
2.
Ta av locket. På däck är ett tapp med en luftventil. Ta av korken av denna stam, så att ventilen är synlig. Sätt locket på en säker plats så att du inte tappar bort det.
3.
Sätt lufttrycksmätare huvudet på ventilen. Tryck lufttrycksmätare åt ventilen. Vicka mätaren omkring tills du får den i rätt vinkel på ventilen och så luften väsande stannar. Vänta 2 till 3 sekunder innan du tar bort mätaren för att läsa däcktrycket.
4.
Titta på luft tryckmätare och ta del av behandlingen. Pontiac rekommenderar lufttrycket på dess däck vara minst 26 psi och högst 36 psi. Lägg till eller ta bort luft från däcket, om det inte faller inom detta intervall. Om du inte behöver lägga till eller släppa ut luft ur däcket, sätt på förslutningen på stjälken.
5.
Upprepa steg 3 och 4 på alla dina andra däck för att säkerställa att rätt mängd lufttryck är i varje.

Tips och Varningar


 • Om du tvungen att släppa luften ur däcket, tryck ner på ventilen på toppen av stjälken innan du återvänder locket på ventilen. Du kommer att höra samma väsande ljud vilket gör att luft släpps.
 • Kontrollera lufttrycket i däcken är viktigt för att skydda dina däck samt det totala resultatet av din Grand Am. Kontrollera lufttrycket i däcken på din bil ofta för bästa resultat.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan kontrollera en bils tändkablarna
  hur man byter batteri i en Honda Accord
  hur att fylla vätska vindrutetorkare
  hur man roterar däcken på en VW Passat
  hur du tar bort en bil generator
  hur du tar bort vatten fläckar från en bil
  hur man byter batteri i en Mercury Cougar
  hur man byter torkarbladen på en Nissan Altima
  hur man byter olja i bilen
  hur man håller i en bil ren